Veznedara zimmetten 12 Yıl 6 ay hapis

ZONGULDAK Adliyesi'nde görevli vezne memuru 43 yaşındaki Hasan H., 360 bin lirayı zimmetine geçirdiği iddiasıyla tutuklu yargılandığı davada 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Mayıs 2013 22:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Veznedara zimmetten 12 Yıl 6 ay hapis

Ocak 2012'de adliyede yapılan yıl sonu değerlendirmesinde hesaplarda açık tespit edildi. Yapılan incelemede, evli ve 1 çocuk babası vezne memuru Hasan H.'nin, yıl içinde dava ve diğer işlemler için yatırılan paranın bir bölümünü bankaya yatırdığı, kalan bölümünü ise zimmetine geçirdiği saptandı. Yıl boyunca toplam 360 bin lirayı zimmetine geçirdiği belirlenen ve o sırada izinde olan Hasan H., olayın da ortaya çıkmasıyla ortadan kayboldu. Hasan H., 4 ay sonra Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yakalanarak Türkiye'ye iade edildi.

Tutuklanan Hasan H. ile yanında çalışan S.A. hakkında, 'zimmet', 'özel ve resmi belgede sahtecilik' suçlamasıyla dava açıldı.

Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmada tutuklu sanık Hasan H. ve tutuksuz sanık S.A. ile avukatları hazır bulundu. Mahkeme heyeti, suçu işlediği kanaatine vardığı Hasan H.'ye 12 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Diğer sanık S.A.'nın ise beraatine karar verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber