Hostesler fazla çalıştırılıyor iddiasını cevapladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, hosteslerin fazla çalıştırıldığı iddialarına ilişkin, ''Çalışma saatleri bellidir, oradaki iç uygulamalar bellidir. Onun dışında bir şey varsa düzeltilebilir'' dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2013 18:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hostesler fazla çalıştırılıyor iddiasını cevapladı

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Çelik, Hava-İş Sendikası ile THY arasında toplu sözleşmeye konu bir ihtilaf bulunmadığını söyledi. Çelik, ''Her konuda anlaştıklarını söylüyorlar. 'O zaman niye ihtilaf yapıyorsunuz-' diye sorduğumuzda, bize verilen bilgi, işten çıkarılan 305 işçi ve yargılanma süreçleri devam edenlerin işe alınmasıyla ilgili greve gittiklerini söylüyorlar'' dedi.

Bunu doğru bulmadığını belirten Bakan Çelik, şöyle devam etti:

''Toplu sözleşmedeki konularla ilgili ihtilaf olmadığına göre, sözleşme imzalanır. Diğer konu yargının kararıdır. Yargı işe iade verir, işe alınabilir ya da tazminatları ödenir. Yargı ne karar vermişse... O ayrı bir şey. Onun getirilip, toplu sözleşmeye karıştırılması ve burada greve gidilmesi, sendika açısından doğru bir yöntem olmamıştır.

Çünkü THY gibi son derece önemli bir kurumda, gönül arzu ederdi ki toplu sözleşmeye ilişkin bir konudan dolayı ihtilaf olsaydı da oradan greve gittiklerini söyleyebilselerdi. Onu söyleyemiyorlar. Dolayısıyla yanlış.''

-Hosteslerin fazla çalıştırıldığı iddiası-

''Hosteslerin normalin üzerinde uçuş yaptıkları ve fazla çalıştırıldıkları'' yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine de Çelik, ''Bunlar haklardır, arayabilirler veya söyleyebilirler. Çalışma saatleri bellidir, oradaki iç uygulamalar bellidir. Onun dışında bir şey varsa düzeltilebilir. Bunlar konuşulup düzeltilebilir'' diye konuştu.

Çelik, şu anda THY'nin hizmetinde bir aksama olmadığının söylendiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber