Kabineye 'kapıkule' revizyonu

Haber Giriş : 14 Ocak 2006 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kapıkule sınır kapısı Türk siyasi tarihine 21 yıl sonra bir kez daha damgasını vuruyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yapmayı planladığı mini kabine revizyonunda Edirne Emniyet Müdürü Hanifi Avcı'ya operasyon düzenleme talimatını veren Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen'in koltuğundan olmasına kesin gözü ile bakılıyor. Çünkü operasyonun ucu AKP'li bir vekilin damadına kadar uzandı.

Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen de zaten koltuğunun gideceğinden emin. Yakın çevresi ile yaptığı sohbetlerde bunu açık açık söylüyor. Tüzmen'e göre; Başbakan Erdoğan'ın kararını değiştirecek tek şey kendisini topun ağzına getiren Kapıkule Operasyonu.

Peki bu nasıl olacak. İşte Kürşat Tüzmen'in ağzından kabine revizyonu değerlendirmesi:

?Bu operasyonun ardından görevden alınmam çok güç. Çünkü operasyon kamuya maloldu. Eğer sayın Erdoğan böyle bir karar alırsa, bunu kimseye anlatamaz. Beni de kahraman yapar.?
Bakalım Bakan Tüzmen'in öngörüsünde haklı mı çıkacak. Yoksa tarih tekerrür mü edecek!

Bir hatırlatma

Operasyonda gözaltına alınan Kapıkule Gümrük Muhafaza Müdürü Mustafa Hanlı'nın, kendisi gibi Gümrük Muhafaza Müdürü olan ağabeyi Mehmet Hanlı da, 21 yıl önce yine Kapıkule'de gerçekleştirilen operasyon sonucu tutuklanmıştı.

1984'te düzenlenen operasyon kabine değişikliğine de neden olmuştu. Başbakan Turgut Özal, Maliye Bakanı Vural Arıkan'ı azletmiş, İçişleri Bakanı Ali Tanrıyar da istifa etmişti.

digimedya

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber