'Kazı-Kazan' vergi iadesi yöntemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ocak 2006 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Belediyeler Birliği ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Maliye Bakanlığı'nın fiş almayı özendirmek için kazındığında içinden ikramiye çıkacak satış fişi uygulaması yöntemini kendisinin önerdiğini belirterek, sistemin uygulamaya geçmesi durumunda Türkiye'de vergi kaybının yok denecek kadar azalacağını ifade etti.

Durak, yaptığı yazılı açıklamada, 23 Aralık 2005 tarihinde Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve üst düzey bürokratların da katıldığı Adana Ticaret Odası'nca (ATO) organize edilen ?En Fazla Vergi Ödeyenlere Plaket? verilmesi töreninde yaptığı konuşmada, geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda ?Uluslararası Yerel Yönetimler Şurası?na katılmak üzere gittiği Çin'de gördüğü uygulamayı anlattığını ifade etti.

Çin'de yemek yediği bir restoranda aldığı fişin üzerinde ?Kazı-Kazan? sistemini gördüğünü ifade eden Durak, insanların fişleri hemen merakla kazıdığını, özellikle Türkiye'de eşlerin ve çocukların bu konuda meraklı ısrarı ile bu fişlerin mutlaka alınacağını düşündüğünü, Çin hükümetinin vergi fişleriyle düzenlediği çekiliş sayesinde fatura kullanımını artırdığını, Bakan Unakıtan'a sistemin Türkiye'de de uygulanarak vergi kaybını önlenebileceği önerisinde bulunduğunu hatırlattı.

Öneriyi çok ilginç bulan Bakan Unakıtan'ın bürokratlarına talimat vermesi ile çalışma başlatıldığına dair açıklamalar yapıldığını ve sistemin Türkiye gündemine taşındığını anlatan Durak, şunları kaydetti:

?Bakanlığın başlattığı çalışmanın kısa sürede sonuçlanacağına inanıyorum. Bakan Unakıtan'a önerdiğim ve hayli ilginç bulunmasının ardından Türkiye gündemine gelen sistem, uygulamaya geçerse göreceksiniz ki, Türkiye'de vergi kaybı yok denecek kadar azalacak. Böylece hem devlet hem de vatandaş kazanacak.? "

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber