Gümüşhane'de ekmek israfını önleme kampanyası başladı

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda ekmek israfının önüne geçmek ve tam buğday ekmeği tüketimini yaygınlaştırmak amacıyla Gümüşhane'de " Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası " başlattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2013 20:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gümüşhane'de ekmek israfını önleme kampanyası başladı

Vali Dr. Yusuf Mayda'nın talimatı üzerine hazırlanan genelge, ilçe kaymakamlıkları, belediyeler ile kamu kurum ve kuruluşlarına gönderildi.

Genelgede, kampanyanın tüm kurum ve kuruluşlarca işbirliği içerisinde ve kararlılıkla yürütülerek takip edilmesi gerektiğine dikkat çeken Vali Mayda, günde 6 milyon, yılda 2.1 milyar ekmeğin israf edildiğini kaydederek, Gümüşhane ilinde kampanyanın amacına ulaşabilmesi için toplumun her kesimine yönelik bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri düzenleneceğini, vatandaş, sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve meslek kuruluşları ile işbirliği yapılacağını belirtti.

Kampanya ile israf konusunda toplumsal duyarlılık oluşturulmasının önemli olduğunu ifade eden Vali Mayda, "İsrafın üretim ve tüketim aşamalarında önlenmesi, ekmeğin uygun yöntemler ile muhafazasının sağlanması, bayat veya ihtiyaç fazlası ekmeğin yine insan gıdası olarak değerlendirilmesi konularında toplumun bilinçlendirilmesi ve tam buğday ekmeği tüketiminin yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır. İlimiz genelinde, "Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası", aracılığıyla ekmeğin israf edilmemesi bilincinin tüm vatandaşlarımız için bir yaşam biçimi haline gelmesi özendirilecektir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber