Kayseri'de CHP'den alternatif 19 Mayıs kutlaması

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle CHP'liler, alternatif bayram kutlaması yaptı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Mayıs 2013 18:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kayseri'de CHP'den alternatif 19 Mayıs kutlaması

CHP İl Başkanı Sadık Atila, resmi kutlamanın 3 dakikada bittiğini belirterek, "Eskiden böyle mi kutlanırdı bayramlar. Kutlamaları bu hale getirenleri kınıyoruz" dedi.

Forum Kayseri Alışveriş Merkezi önünde toplanan CHP'liler, ellerindeki Türk Bayrakları ve Atatürk posterleri ile Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında polisin aldığı güvenlik önlemi dikkat çekti. 'Vur vur inlesin AKP dinlesin' , 'Bayramlar halkındır halkın kalacak', 'Ne ABD ne AB, tam bağımsız Türkiye' sloganları atan kalabalık adına basın açıklamasını Cumhuriyet Meydanı'nda CHP İl Başkanı Sadık Atila yaptı.

19 Mayıs'ın bağımsızlığın ve Kurtuluş Savaşı kıvılcımının çakıldığı gün olduğunu belirten Sadık Atila, “19 Mayıs aynı zamanda Anadolu halkının emperyalist işgale baş kaldırdığı gündür” dedi. Geleceğin emanet edildiği gençlerin bugün parasız eğitim istedikleri için gaz ve coplamalara maruz kaldıklarını söyleyen Atila, "Sadece parasız eğitim istiyorlar diye hapishanelere atılan gençler derhal serbest bırakılmalı ve eğitimlerine devam edebilmelidirler. Yetkililere soruyoruz bilgi çağı denen bu çağı, bu tabloyla mı yakalayacaksınız? Fikri ve vicdanı hür nesilleri böyle mi yetiştireceksiniz? Ama biz bütün haksızlıklara karşı dimdik ayaktayız ve mücadele etmeye hazırız" diye konuştu.

CHP olarak çelenk koymalarına izin verilmediğini de söyleyen CHP İl Başkanı Atila, resmi bayram kutlamasının 3 dakikada yapıldığın, törende sadece Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün çelenk koyduğunu, İstiklal Marşı'nın okunduğunu ve kutlamanın böylece bittiğini belirterek buna tepki gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber