Osmaneli'de öğretmenin tehdit edildiği iddiası

Türk Eğitim-Sen Bilecik Şube Başkanı Ömer Yel, kimden ve ne şekilde gelirse gelsin öğretmenlere yönelik tehdit, hakaret ve şiddete karşı yasal ve meşru yolları kullanacaklarını bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2013 15:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Osmaneli'de öğretmenin tehdit edildiği iddiası

Yel, Osmaneli İlkokulu önünde, sınıf öğretmeni Zeynep Mazan'a bir öğrencinin velisi tarafından telefonla tehdit edildiği iddiasıyla yaptığı basın açıklamasında, öğretmene yönelik yapılanın tehdit, hakaret ve şiddet olduğunu öne sürdü.

Aldığı zayıfın, yaptığı olumsuz davranışların, işlediği kabahatin sorumluluğunu kendinde aramak yerine, sorumluluğu öğretmenin üzerine atan bazı velilerin pervasızca öğretmenlere yönelik tehdit, hakaret ve şiddet dolu fiillerini arttırdığını savunan Yel, şunları kaydetti:

"Öğretmenlerimize yönelik son olay Osmaneli ilkokulunda sınıf öğretmeni Zeynep Mazan öğretmenimizin başından geçmiştir. Bir öğrencinin velisi öğretmen arkadaşımızı cep telefonu ile arayarak tehdit olarak algılanabilecek sözler sarf etmiştir. Durum öğretmenimiz tarafından hem Osmaneli Cumhuriyet savcılığına hem de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirilmiş ve öğrenci velisinden şikayetçi olunmuştur. Buradan tüm kamuoyuna sesleniyoruz, öğretmenler kimsenin şamar oğlanı değildir. Dünyanın en şerefli mesleği olan öğretmenlik mesleğini yapan öğretmenlerin haysiyet ve şerefine uzanan her türlü söz ve fiilin karşısında eğitim camiasının fertleri ile birlikte dimdik duracağız. Kimden ve ne şekilde gelirse gelsin öğretmenlere yönelik tehdit, hakaret ve şiddete karşı yasal ve meşru yolları kullanacağız."

Basın açıklamasında, okul idarecisi, öğretmen ve öğrenci velisinin yanı sıra Eğitim Bir-Sen Osmaneli İlçe Temsilcisi Arif Elmas ile Eğitim-Sen Osmaneli İlçe Temsilcisi Ertan Saygı ve Türk Eğitim-Sen Osmaneli İlçe Temsilcisi Kamil Kıvırcık hazır bulundu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber