4 bin dolar çaldı, 'arkadaşlarım harçlık verdi' diye kendini savundu

Adana'da 4 bin 100 dolar ile yakalanan hırsızlık zanlısı 21 yaşındaki Seyhan Sözütek, "Arkadaşlarım harçlık yapmam için verdi" diyerek kendini savundu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Mayıs 2013 16:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
4 bin dolar çaldı, 'arkadaşlarım harçlık verdi' diye kendini savundu

Merkez Seyhan İlçesi'nin Alidede Mahallesi'ndeki Saydam Caddesi üzerinde bulunan bir sigorta şirketine giren Seyhan Sözütek, iddiaya göre mutfaktaki çantayı çaldı. Ara sokakta boşalttığı çantayı çöpe atan Sözütek'in, 4 bin 100 doları cebine koyup uzaklaştığı belirtildi. Cadde boyunca yürümeye başlayan Sözütek'ten şüphelenen Güven timleri, kontrol etmek için onu durdurdu.

Polise üzerinde kimlik bulunmadığını söyleyen Seyhan Sözütek, kardeşinin adını kullanarak kendisini Hüseyin Sözütek olarak tanıttı. Bu kişinin gerçek kimliğini ortaya çıkarmak amacıyla parmak izi incelemesinden geçirmek isteyen polis, Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Yapılan incelemede bu kişinin hırsızlık suçundan çok sayıda kaydı bulunan Seyhan Sözütek olduğu belirlendi.

Hırsızlık bürosu ekiplerine teslim edilen ve üzerinden çıkan 4 bin 100 dolara el konulan Seyhan Sözütek, alınan ilk ifadesinde, şöyle dedi:

"Cezaevinden yeni çıktım. Başka davadan da yakalanmam vardı. Kardeşimin adını kullanarak kurtulacağımı düşündüm. Cezaevinden çıktığım için parasızım. Arkadaşlarım harçlık yapmam için kendi aralarında toplamışlar. Bana kıyak yapmak istemişler."

Bu ifade üzerine cadde üzerindeki işyerlerinin güvenlik kamera kayıtlarını toplayan polis, bu kişinin hırsızlık için girdiği sigorta şirketine ulaştı. Seyhan Sözütek'in üzerinden çıkan para sahibine teslim edildi.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilirken "Baba, düzgün çek de yakışıklı görünelim. Sevenimiz var, hayranımız var" diyen Sözütek tutuklandı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber