Doçenti öldürenlere gasptan da ceza istendi

Elazığ'da Kadın Doğum Uzmanı Doç. Dr. Bilgin Gürateş'in öldürülmesiyle ilgili davada ömür boyu hapse çaptırılan sanıklar Recai Yıldızhan ile oğlu Gökhan Yıldızhan'ın cezası, Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından onanırken, sanıkların gasptan da yargılanması istendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2013 15:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Doçenti öldürenlere gasptan da ceza istendi

Elazığ'da Fırat Üniversitesi Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Doç. Dr. Bilgin Gürateş, geçen yıl Nisan ayında ortadan kaybolduktan 3 gün sonra elleri ve ayakları bağlı, kasığından tabancayla vurulduktan sonra toprağa gömülü halde bulundu. Doç. Dr. Gürateş'i öldürdükleri suçlamasıyla tutuklanan ve 4 ay süren yargılama sonunda, Recai Yıldızhan ile oğlu Gökhan Yıldızhan, 'adam öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası aldı. Bu cezayı onayan Yargıtay 1. Ceza Dairesi, öldürülen Doç. Dr. Bilgin Gürateş'in cep telefonu, dizüstü bilgisayarı ve kredi kartlarını, maktulü öldürmeden önce almaları nedeniyle, 'gasp' suçundan da yargılanmasını istedi. Katil zanlısı olarak tutuklu bulunan Recai Yıldızhan, "Ben zorla almadım. Kendisi bana verdi. Hatta kredi kartıyla tek bir alışveriş yaptım. Cep telefonu aldım. İsteseydim başka alışverişler de yapardım. Hatta parasının tamamını da çekerdim ama yapmadım" dedi.

Gökhan Yıldızhan ise sözlü savunmasında, gasp suçuyla bir alakasının olmadığını belirtti. Gasp suçundan 6 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemi ile açılan dava, delillerin yeniden ele alınıp değerlendirilmesi için duruşma, 19 Haziran tarihine ertelendi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber