OMÜ 'yerel siyaset sertifikası' verecek

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Yüksel, OMÜ Sürekli Eğitim Merkezi ile birlikte "Yerel Siyaset Sertifikası" programı açacaklarını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2013 19:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
OMÜ 'yerel siyaset sertifikası' verecek

OMÜ Rektörlük Binası'ndan canlı olarak gerçekleştirilen ve Kanal 55 ekranlarından yayınlanan "Doç. Dr. Bekir Şişman ile Akademik Bakış" programına bu hafta konuk olarak katılan OMÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Yüksel; 2012 yılının son ayında kabul edilen ve kamuoyunda Büyükşehir Belediyesi Kanunu olarak bilinen 6360 sayılı Kanun'un içeriğinden bahsettikten sonra, OMÜ Sürekli Eğitim Merkezi ile birlikte "Yerel Siyaset Sertifikası" programı açacaklarını belirtti ve konu ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: "Ülkemiz nüfusunun büyük çoğunluğu günümüzde kentlerde yaşamakta ve kentlerin sorunları her geçen gün artmakta ve çözümü giderek zorlaşmaktadır. Kentsel alt yapı yetersizlikleri, çevre sorunları, konut, otopark ve yeşil alan yetersizlikleri, asayiş ve sosyolojik sorunlar öne çıkan konular olmaktadır. Sayılan bu sorunların çözümünde ise yerel yönetimler önemli işlevler üstlenebilecek bir potansiyele sahiptir. Yerel yönetimlerin idari ve mali özerkliğe sahip olması, yerel düzeyde kendi kararlarını alıp uygulayabilmeleri, kentsel hizmet ihtiyacını yerinde rasyonel olarak tespit edebilmeleri, hizmet beklentilerine hızla cevap üreterek vatandaşa ulaştırabilmeleri, halkın düşüncesinden ve kaynağından yararlanarak kamu hizmeti algısı ve beklentilerinde değişiklik yapabilmeleri, her şeyi devletten bekleme alışkanlığını azaltarak bireysel inisiyatif ruhunun toplumda oluşmasına katkıda bulunabilmeleri gibi özellikleri nedeniyle yerel yönetimlerin önemi her geçen gün artmaktadır. Bu kapsamda yerel yönetim felsefesini ve yerel yönetimlerin varlık sebeplerini anlamış, kente ve kentsel sorunlara uzun vadeli ve vizyoner bir yaklaşımla bakabilen yerel yönetici ihtiyacı ortaya çıkmaktadır. Bu noktadan hareketle, OMÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü olarak önümüzdeki mahalli seçimlere yönelik hazırlık niteliğinde bir sertifika programı düzenledik. Bu programın amacı; mahalli seçimlerde (belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği, il genel meclis üyeliği, mahalle ve köy muhtarlığı) aday adayı olmak isteyenlerin, yerel yönetim düşüncesi, yerel düzeyde siyaset ve yerel yönetim uygulamaları hakkında bilgi düzeylerinin artırılmasıdır.

Program 3 Haziran-7 Haziran tarihleri arasında 32 saat olarak gerçekleştirilecektir. Talep durumuna göre farklı saatlerde gruplar oluşturulabilecektir. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi http://sem.omu.edu.tr adresinden ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinden edinilebilir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber