Okulları için gözyaşı döktüler

Adana'da eğitim gördükleri sınıfların orta okul olacağını öğrenen öğrenci ve velileri eylem yaptı. Babasının omuzlarında 'Bu okul bizim gitmeyiz' diye slogan atan küçük kız, gözyaşlarına boğuldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Mayıs 2013 21:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Okulları için gözyaşı döktüler

Seyhan İlçesi'nin Fevzipaşa Mahallesi'nin D-400 Karayolu üzerinde bulunan Sadıka Sabancı İlköğretim Okulu'nda orta ve ilk okul öğrencileri birlikte eğitim görüyordu. Eğitim sisteminin 4+4+4'e geçmesi üzerine, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ilköğretim bölümünün yakındaki bir okula taşınmasına, orta bölümünün yerinde kalmasına karar verdi. Okulun taşınacağını öğrenen ilkokul bölümünün öğrenci ve velileri kararın iptal edilmesini istedi.

Ders saatinin bitiminde dağılım zilinin çalmasıyla birlikte okuldan çıkan öğrenci ve veliler, D-400 Karayolu'nu trafiğe kapattı. Öğrenciler ve velileri, A-4 kağıtlarına yazdıkları 'Bu okul bizim gitmeyiz' dövizleriyle araçların önünde toplandı. Karayolundaki vatandaşlar yüzünden trafik uzun süre kapandı. Trafiğin kapandığı bilgisini alan çok sayıda polis ekibi okulun önüne geldi. Öğrencilere müdahale etmekte zorlanan polis, yolu açmaları için velilere dil döktü. Eylemin havasına kendini kaptıran öğrenciler, polisin ve velilerin uyarısına rağmen uzun süre caddenin kapanmasına neden oldu. Babasının omuzlarındaki bir kız öğrenci arkadaşlarından ve okulundan ayrılmak istemediğini söyleyerek gözyaşı döktü.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kararının yanlış olduğunu ileri süren bazı veliler, "Çocuklarımız 5-6 yaşında. Onları 45 dakika uzaklıktaki başka bir okula göndermemizi istiyorlar. Bu çocuklar, D-400'ü geçip, 45 dakika yol yürüyerek nasıl giderler. Kararın düzeltilmesini istiyoruz" diye tepki gösterdi. Polis isteği üzerine bir süre tek şerit olarak trafiğe açılan yol, eylemin tamamlanmasından sonra normale döndü. Oluşan araç yoğunluğu da 15 dakika sonra bitti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber