Derneklere 'Memur CEO'lar geliyor

Memur CEO" uygulaması, İçişleri Bakanlığı'nca hazırlanarak görüşe açılan Yardım Toplama Kanun Taslağı'nda yer aldı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 26 Mayıs 2013 23:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyük firmaların rotasını çizen "CEO"lar, dernekler için de model oldu. Devlet, sayıları 95 bini geçen dernekler için "memur CEO"ları devreye sokacak. Talepte bulunan dernekler, toplantıları için rehberlik talep ederse, İçişleri Bakanlığı özel personel görevlendirecek. Görevlendirilecek kişi, "danışman" gibi görev alacak ve ücretle çalışacak.

REHBER CEO'LAR

"Memur CEO" uygulaması, İçişleri Bakanlığı'nca hazırlanarak görüşe açılan Yardım Toplama Kanun Taslağı'nda yer aldı. Önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu'nda son şekli verilecek düzenlemeye göre, toplantılarında rehberlik edilmesini isteyen dernekler, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'na başvuracak. Başvuruyu alan sivil toplum kuruluşları birimi, söz konusu derneğin toplantısı için bir personel görevlendirebilecek.

ÜCRET ALACAKLAR

Dernek veya kuruluş, talep ettiği her rehberlik görevlisi için günlük ücret ödeyecek. Söz konusu rakam ise memur aylıklarına uygulanan katsayısının 1000 gösterge rakamı ile çarpımı suretiyle bulunacak tutar kadar olacak. Bu da, 2013'ün ilk yarısı itibariyle 74 TL olacak. Rehberler, hem prosedür konusunda destek olacak hem de kamu ile dernek arasında irtibatı kuracak. Derneğin faaliyetleri, genel kurulları, toplantıları gerektiğinde memur CEO'lar eşliğinde yapılabilecek.

96 BİN DERNEK VAR

Son verilere göre Türkiye'de 95 bin 867 aktif dernek bulunuyor. Bugüne kadar ise kurulan dernek toplamı 241 bin 642'yi buldu. Bunlardan 145 bin 777'si feshedilmiş durumda. Hükümet, sivil toplum kuruluşları ve kamuyu aynı çatı altında buluşturmak için "Sivil Toplum Konseyi" ve konsey bünyesinde "Sivil Toplum Kurulu" oluşturulması için de çalışma yürütmüştü. Bu konudaki hazırlıkların da, "rehber CEO"larla ilgili düzenlemeyle sonuca ulaştırılması hedefleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber