Milli Eğitim'den pasta soruşturması

ANTALYA Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, üye sayılarının artışını ve ilçe yetkisi almalarını Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü içindeki toplantı salonunda pasta keserek kutlayan Eğitim Bir-Sen Antalya Kepez Şubesi üyeleri hakkında soruşturma açtı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 29 Mayıs 2013 11:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Milli Eğitim'den pasta soruşturması

Tamamı Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli personel tek tek çağrılarak olay günü yaşananların anlatılması istendi. Personele, “Neden kutlama yaptınız?”, “Kutlama yapıldıysa pasta kesildi mi?”, “Programa kaç kişi katıldı?” gibi soruların yöneltildiği öğrenilirken, soruşturmayı yürüten şube müdürünün hazırlayacağı rapor doğrultusunda görevli memurlara ceza verilip verilmeyeceğine karar verilecek.

HABERİ İHBAR KABUL ETTİK

Olayın basına yansımasının hemen ardından bir şube müdürünü görevlendirerek kutlamaya katılan personellerin ifadelerinin alındığını doğrulayan Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural, “Basında yer alan haberleri ihbar kabul ettik. Bir şube müdürüm olayı soruşturuyor” dedi.

İFADE ALINIYOR

Yaşananların kamuoyunda hassasiyet oluşturduğuna dikkat çeken Vural, “Biz herkese karşı eşit mesafede durmak zorundayız. Bu nedenle olayı ciddiye alıyoruz. Yapılan soruşturma sonunda suç unsuruna rastlanırsa yasalar çerçevesinde gereken yapılacak. Süreç şu anda devam ediyor” dedi.

BİZDE SALONU İSTEYECEĞİZ

Pastalı kutlamaya ilk tepkiyi gösteren Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, “Biz birileri ceza alsın diye açıklama yapmadık. Amacımız yönetim yetkisi olan kişilerin ayrımcılığını ortaya koymaktı. Kaldı ki açılan soruşturmadan bir şey çıkacağına da inanmıyoruz. Ayrıca bizde aynı salonu kullanmak için başvuru yapacağız bakalım bize ne diyecekler” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Eğitim Bir-Sen Antalya Kepez Şubesi üye sayılarının artışını ve ilçe yetkisi almalarını Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü içindeki toplantı salonunda pasta keserek kutlayınca sendikalar arası kutlama krizi patlak vermişti. Üyelerine odasında, Eğitim-Sen takvimi bulunduğu gerekçesiyle soruşturma açıldığını hatırlatan Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, "Üzerimizde mahalle baskısı var. Bize takvim için soruşturma açanlar hükümete yakın sendikalara kamu kurumlarını büro gibi kullandırıyor" açıklaması yaparken, üye sayılarının artması ve yetki almalarını kutlamak amacıyla böyle bir program gerçekleştirdiklerini anlatan Eğitim Bir-Sen Kepez Şube Başkanı Fazlı Aydın, "Salon kullanımının eleştirilmesi doğru değil. Biz zaten oranın personeliyiz. Bunda bir sıkıntı yok" açıklaması yapmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber