Tokat'a kanser tarama aracı

Tokat İl Sağlık Müdürlüğü tarafından "Ulaşılamayan Köy, Taranmayan Kadın Kalmayacak" sloganıyla ortaya konulan "Gezici Dijital Mamografi Tarama Aracı" projesi hayata geçiyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2013 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tokat'a kanser tarama aracı

Tokat İl Sağlık Müdürlüğü tarafından "Ulaşılamayan Köy, Taranmayan Kadın Kalmayacak" sloganıyla ortaya konulan "Gezici Dijital Mamografi Tarama Aracı" projesi hayata geçiyor.

Tokat İl Sağlık Müdürlüğü Araştırma, Bilgi Sistemleri, Sağlığın Geliştirilmesi ve Halk Sağlığı Şube Müdürlüğü'nce hazırlanan "Gezici Dijital Mamografi Tarama Aracı" projesi OKA (Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı) tarafından kabul edildi. Samsun OKA ofisinde 400 bin 900 TL'lik hibe projenin sözleşmesi Tokat İl Sağlık Müdürü Dr. Sadettin Yazı ile OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen arasında imzalandı. Türkiye'de 7. il olarak Tokat'a kazandırılacak olan "Gezici Dijital Mamografi Tarama Aracı" ile köylerdeki kadınların ayağına kadar gidilerek hizmet verilmesi planlanıyor. Araçla sadece kadınlar değil erkeklerden de kan örnekleri alınarak kanser araştırması yapılabileceği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber