MEB; Anadolu statülü okullardaki keşmekeşe son vermelidir

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 03 Haziran 2013 00:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay kararları üzerine Anadolu statülü okullara sınavsız atanan öğretmenlerin norm kadro fazlası olması gerektiğine dair MEB'nın görüş yazısını “Norm kadro fazlası öğretmenlerin belirlenmesine dair MEB yazısı” haberimizde yayınlamıştık.

Buna rağmen; Millî Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 07.11.2012 tarih ve 153122 sayılı yazısına göre Fen ve Anadolu liselerine öğretmen atamaları başlamış ve bu yazıya göre de şu anda sınavlı ya da sınavsız olarak Anadolu Lisesinde görev yapan öğretmenlerin tamamına Anadolu Lisesi öğretmeni statüsü verilmiştir.

MEB yargı kararlarına uyarak dönüştürülen okullardaki öğretmenlerin haklarını koruyarak bu keşmekeşe son vermeli bu sorunu çözmelidir.

Ayrıntılar "Yargı: "Sınavla atanan norm kadro fazlası olmaz"”,“Norm kadro fazlası öğretmenlerin belirlenmesine dair MEB yazısı” , “Anadolu statülü okullarda norm kadro fazlası öğretmenlerin belirlenmesi” , “Anadolu liselerinde kim norm kadro fazlası olacak?” ve “Anadolu Lisesi öğretmenliği yargı süreci nasıl olur?” haberlerimizde yer almaktadır.

Ahmet KANDEMİR

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber