24 saat makineye bağlı ama malulen emekli olamıyor

Adıyaman'ın Tut ilçesinde 24 saat boyunca oksijen cihazına bağlı olan ve yüzde 84 'Ağır Özürlü' raporu olan KOAH hastasının malulen emeklilik talebi reddedildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2013 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tut ilçesinde yaşayan Mustafa Arslantaş, son olarak çalıştığı Mersin ilindeki Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'ne malulen emekli olmak için müracaatta bulundu. KOAH hastası olan ve yüzde 84 'Ağır Özürlü' raporu bulunan Mustafa Arslantaş, emekli olamamanın sıkıntısını yaşıyor.

Bakıma muhtaç olduğu için Aile ve Sosyal Poltikalar Bakanlığı tarafından evde bakım ücreti ödenen ve 24 saat boyunca oksijen makinesine bağlı yaşayan Mustafa Arslantaş, günde 6+2 defa ilaçlı buhar alıyor.

Mustafa Arslantaş'ın eşi Tuğba Arslantaş, eşinin hem yatağa bağlı olarak yaşamını sürdürdüğünü fakat malulen emekli olamadığını vurguladı.

Tuğba Arslantaş, "Eşim ayağa kalkamıyor. Daha önceden yoğun bakımda yaklaşık 2 hafta kaldı. Bakıma muhtaç ve KOAH Hastalığı nedeniyle ağır ilaçlar kullanıyor. İki defa Sosyal Güvenlik Kurumu malulen emeklilik için müracaatta bulunduk. SGK bu haldeki bir adama yüzde 60 çalışma gücü yerinde diyerek red gönderdi. Yetkililerin bu soruna çözüm bulmasını istiyoruz. Bu haldeki bir insan nasıl çalışabilir?" dedi.

Mustafa Arslantaş ise, 2010 yılından beri emekli olmak için uğraştığını fakat kendisinin emekli edilmediğini belirterek, "24 saat boyunca oksijen makinesine bağlıyım. Çıkardığım anda nefes alamıyorum. Buhar makinesi yanı başımda. Nefesimin açılması için 6+2 ilaçlı buhar alıyorum. Başka türlü yaşam şansım yok. Oksijensiz lavaboya bile gidemiyorum" dedi.

Sosyal güvenlik uzmanları ise Mustafa Arslantaş'ın Sosyal Güvenlik Kurulu Yüksek Sağlık Kurumu'na durumla ilgili itiraz etmesi gerektiğini ifade ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber