Dünya Dr. Ahmet Yıldız'ı konuşuyor

Haber Giriş : 23 Ocak 2006 09:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dr. Ahmet Yıldız, ?Dünyada 2005 Yılının Genç Bilim Adamı' seçildi. Buluşuyla felç, alzheimer, körlük ve kanserin tedavisinde çığır açtı.

DÜNYA, insan hücresindeki motor proteinlerin nasıl yürüdüğünü ortaya çıkaran buluşu yüzünden, Amerikan bilim dergisi Science tarafından, ?'Dünyada 2005 Yılının Genç Bilim Adamı'' seçilen Dr. Ahmet Yıldız'ı (26) konuşuyor. Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü'nden mezun olduktan sonra, kazandığı bursla ABD'ye giderek, California Üniversitesi'nde, doktora tezi hazırlayan Yıldız, çalışmasıyla, hem doktor unvanı aldı, hem de ?'Dünyada 2005 yılının en genç bilim adamı'' seçildi.

SAKARYA Arifiye Beldesi'nde emekli bir ailenin çocuğu olan Dr. Yıldız'ın başarısı, memleketinde de sevinçle karşılandı. Dr. Yıldız, ?Burada imkanlar yeterli olursa, tabii ki ülkemde çalışmak isterim. Ancak bu başarıma rağmen YÖK ve TÜBİTAK'tan bir kez olsun aranmadım'' dedi. Dr. Ahmet Yıldız'ın buluşuyla felç, alzheimer, kanser, sağırlık ve körlük gibi hastalıkların tedavisinde yeni bir dönem başlamış oldu.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber