Doktorlar müzik grubu kurarsa...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ocak 2006 12:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin müzik tutkunu üç cerrahının kurduğu Grup Trizomi, hastanenin simgesi haline geldi.

Yoğun iş temposuna aldırmadan ortak tutkuları olan müzikle birbirine bağlanmış üç cerrahtan oluşan Grup Trizomi, yaptıkları müziği çevrelerine dinletmekten büyük keyif alıyorlar.

Beyin cerrahları Hayati Atabay, Selim Özenç ve genel cerrah Şenol Er'den oluşan topluluk, sahneyle 1997 yılındaki Tıp Bayramı'nda tanışmış, son olarak da yılbaşı eğlencesinde arkadaşlarına müzik ziyareti çekmiş.

AA muhabirinin görüştüğü Şenol Er, başlangıçta günün yorgunluğunu atmak için akşamları muayenehanelerinde bir araya geldiklerini, bu sohbetler sırasında birbirlerinin müzik tutkularını keşfettiklerini anlattı. Er, şunları söyledi:

''Yine bir sohbet sırasında, müziğin ortak tutkumuz olduğunu keşfettik. Hemen evlerimizdeki müzik aletlerini muayenehanelere taşıdık. Önce kendi aramızda, dinlenmek için yaptığımız müziği, daha sonra yakın çevremizle paylaşmaya başladık. Kısa süre sonra dinleyici kitlemiz muayenehaneye sığmaz hale geldi. Biz de çalışmalarımızı, görev yaptığımız İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki öğle molalarına taşıdık.''

'TRİZOMİ: KROMOZOM ANOMALİSİ'

Hobilerini bir süre sonra çevrenin de baskısıyla sahneye çıkarak arkadaşlarıyla paylaşmaya karar veren grup, adını da bir hastalıktan alıyor.

''Doktor müzisyenler olarak grubumuzun adını da kromozom anomalisi demek olan Grup Trizomi koyduk'' diyen müzisyen cerrahlardan Hayati Atabay, solist olarak grupta görev yaparken, Şenol Er, başta vurmalılar olmak üzere çeşitli enstrümanları çalıyor, Selim Özenç de klavyeyle gruba katılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber