Erdoğan'dan Gökçek ve Unakıtan'a eleştiri

Haber Giriş : 25 Ocak 2006 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan, federasyon seçimlerinde Ulusoy'u desteklediği için Gökçek'e sitem etti, hastanelere borç nedeniyle de Unakıtan'a çıkıştı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, Futbol Federasyonu Başkanlığı seçimlerinde Haluk Ulusoy'u desteklemesi Başbakan Tayyip Erdoğan'ı kızdırdı. Erdoğan, "Karşı tarafı desteklemesi bizi üzmüştür" dedi. AK Parti grubunun basına kapalı bölümünde milletvekilleri futbol federasyonu seçimlerini gündeme getirdi. Milletvekillerinin, "Bakan bu işe girmemeliydi" eleştirilere Başbakan Erdoğan katılmadı. Erdoğan, "Bakan görüş bildirmesi normal. Kendisi spordan sorumlu bakan" diyerek Şahin'e sahip çıktı.

ÜZÜLDÜK
Erdoğan, daha sonra isim vermeden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i eleştirdi. Erdoğan, "Yalnız bu seçimde bir belediye başkanının karşı tarafı desteklediğini açıklaması bizleri üzmüştür" dedi. Grup toplantısında Sağlık ve Maliye bakanlarını karşı karşıya getiren hastane alacakları tartışması da yaşandı. Erdoğan, Maliye BakanıKemal Unakıtan'a "Hastaneler büyük sıkıntıda. Topu birbirinize atmayın. Bu parayı biran önce ödeyin. Bu sorunu çöz" diye çıkıştı.

BU İŞİ BİTİR ARTIK
Bütçe Yasası'nda, SSK, Bağ-Kur ve yeşil kartlıların Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelere borçlarının borçlarının silinmesini öngören düzenleme, önceki gece yapılan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nda da gündeme geldi. MKY üyeleri, Maliye Bakanı Unakıtan'a yüklenerek, "Ödeme yapacağını söyledi ama hale hastanelere ödeme yapılmadı" dediler. Bunun üzerine Başbakan Erdoğan, toplantıdan telefonla hemen Unakıtan'ı aradı ve "Sorun çözüldü mü çözülmedi mi " diye sordu. Unakıtan'ın "Çözmek için çalışıyoruz" yanıtı üzerine sinirlenen Erdoğan, "Bu işi bitir artık" talimatı verdi.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber