ABD'li Mehterbaşı

ABD'nin Kansas Devlet Üniversitesi'nde görevli 11 öğretim üyesinden oluyan heyet, Manisa'da Şehzadeler Mehteri'nin konserine katıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2013 17:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ABD'li Mehterbaşı

Konseri dikkatle izleyen öğretim üyeleri, atmosferden çok etkilendiklerini belirtirken, heyet içerisindeki Thomas Jackson'ın temsili mehterbaşı olarak mehter takımını yönetmesi renkli görüntüler oluşturdu.

Manisa Belediyesi'nin destekleriyle kentin çeşitli noktalarında konserlerine devam eden Şehzadeler Mehteri'nin Saruhan Bey Türbesi önündeki konserine ABD'li öğretim üyelerinden oluşan heyet misafir oldu. Türk kültürünü ve tarihini yakından tanımak amacıyla başlattıkları Türkiye gezisi kapsamında Manisa'ya gelen Kansas Devlet Üniversitesi'ne bağlı 11 kişilik heyet, Saruhan Bey Türbesi önünde gerçekleştirilen konseri dikkatle dinledi. Mehterbaşı Süleyman Altuğ tarafından karşılanan heyete, 'Genç Osman, Mehter Marşı, Türkler Geliyor, Estergon Kalesi' gibi en bilinen marşlar seslendirildi. Heyet içerisinde yer alan Thomas Jackson, mehter kıyafetleri giyip, temsili mehterbaşı olup, mehteran takımını yönetti. Konserin sonunda ABD'li öğretim üyeleri mehter takımını ayakta alkışladı.

Mehter Takımı'nı yönetmenin kendisini oldukça heyecanlandırdığını belirten Jackson, "Mehter kıyafetleri giymek inanılmaz güzel bir histi. Konserin ilk dakikalarında yüksek ses beni çok etkiledi. Türk kültürünü, tarihini daha yakından tanıdığımız için çok mutluyuz" dedi.

Manisa'da çok iyi ağırlandıklarını ifade eden Margaret Ryan, "İlk kez böyle bir organizasyon ile karşılaşıyoruz. Mehter takımının canlı performansını izleme fırsatı bulduk ve çok beğendik" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber