Avcı 'Yılın Kaliteli Okul Ve Ekibi' ödül törenine katıldı/Video

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı içerisinde 3 bin 449 okul veya kurum ‘Eğitimde Kalite Yönetimi Uygulaması'na başvurdu, bunlardan 20'si finale kaldı" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2013 13:39, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 'Eğitimde Kalite Yönetimi Uygulamaları 9. Paylaşım Toplantısı ve Ödül Töreni'ne katıldı. Başkent Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen toplantıda, yurdun dört bir yanından gelen okullar, projelerini sergiledi. Bakan Avcı, okulların stantlarını tek tek gezerek, öğretmenlerden ve öğrencilerden bilgi aldı. Avcı'ya, Ayvalık zeytinyağı, höşmerim, Anamur muzu, fıstık sarması ve Tokat kirazı takdim edildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Nabi Avcı, Toplam Kalite Yönetimi ile eğitimde kaliteyi ulusal ve uluslar arası düzeye taşımak istediklerini belirterek, "Hizmet sektöründe kalitenin en önemli unsuru insandır. Personelin çağın gereğine uygun olarak geliştirilmesi gerekir" diye konuştu.

Toplam Kalite Yönetimi Uygulamasının 1999 yılından beri yapıldığını dile getiren Bakan Avcı, 2005 yılından itibaren ise 'Yılın Okulu' ve 'Yılın Ekibi' kategorilerinde ödüller verildiğini hatırlattı. Avcı, "2005 yılından bu yana uygulamaya, 25 bin 267 okul veya kurum başvurdu. Bunlardan 118'i 'Yılın Kaliteli Okulu' seçilirken, 126'sı ise 'Yılın Kaliteli Ekibi' olarak ödüle layık görüldü. 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı içerisinde ise 3 bin 449 okul veya kurum uygulamaya başvurdu, bunlardan 20'si finale kaldı" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Avcı, 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılının sonuna gelindiğini söyleyerek, "Örgün ve yaygın eğitim kurumlarımızdan bu yıl mezun olacak 787 bin 830 öğrencimizi kutluyor kendilerine başarı diliyorum" ifadesini kullandı.

Törende, 'Yılın Kaliteli Okulu' ve 'Yılın Kaliteli Ekibi' kategorilerinde derece alan okul ve kurumlar kalite beratı ve plaketlerini Bakan Avcı'nın elinden aldı. Avcı'nın, ödülleri takdim ederken, 'ödül alma taktiklerini' misafirlere anlatması eğlenceli dakikalara neden oldu.

'Yılın Kaliteli Okulu' kategorisinde birincilik derecesine hak kazanan okullar, Şanlıurfa Merkez Özel Çağlayan İlkokulu ve Bartın Merkez TOKİ Ortaokulu oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber