12 yıldır adalet bekliyor

Eşini ve oğlunu öldüren kayınbiraderinin cezalandırılmasını istiyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Haziran 2013 16:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
12 yıldır adalet bekliyor

DENİZLİ'de 2001 yılında 7 aylık hamile kız kardeşi Sevim Doğan (23) ile yeğeni Recep Tayyip Doğan'ı (2) bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla Talih Beşinci'ye (35) verilen 4 yılı hücrede olmak üzere ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası kararını Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi bozdu. Sevim Doğan'ın eşi Fahri Doğan, 12 yıldır adaletin yerini bulmasını beklediğini belirterek, eşini ve oğlunu öldüren kayınbiraderine hak ettiği cezanın verilmesini istedi.

14 Aralık 2001 akşamı Yenimahalle 1235 Sokak'taki evine gelen inşaat işçisi Fahri Doğan (37), 7 aylık hamile eşi Sevim Doğan ile oğlu Recep Tayyip Doğan'ı kanlar içinde ölü buldu. Sağ el bileği kesilen ve vücudunun 32 yerinden bıçaklanarak öldürülen Sevim Doğan'ın 3 bileziğinin çalındığı, oğlu Recep Tayyip Doğan'ın ise boğazı kesilerek katledildiği belirlendi. Polis, Sevim Doğan'ın ağabeyi Talih Beşinci'yi cinayet şüphelisi olarak gözaltına aldı. Haddehane işçisi Talih Beşinci polisteki ifadesinde kızkardeşini öldürüp, kolundaki bilezikleri aldığını, gürültü üzerine uyanarak odaya gelen yeğeninin de boğazını kestiğini ve olaya hırsızlık süsü verdiğini itiraf etti.

2 YIL SONRA BERAAT, 8 YIL SONRA TUTUKLAMA

2 yıl tutuklu kalan Talih Beşinci yargılandığı Denizli 2'nci Ağır Ceza Mahkamesi'nde ifadesini polis baskısıyla verdiğini, suçsuz olduğunu ileri sürdü. Mahkeme, Beşinci ile aynı davada yargılanan Doğan Ailesi'nin üst kat komşusu 3 kişi hakkında delil yetersizliğinden 'Beraat' kararı verdi.

Sevim Doğan'ın eşi Fahri Doğan, kararı temyiz etti. Dosyayı inceleyen Yargıtay, yerel mahkemenin kararını bozarak, Talih Beşinci'nin tekrar yargılanması için dosyayı geri gönderdi. Mahkeme dava sürecinde kanıtları yeniden inceledi. Öldürülen Sevim Doğan'ın elinde ve mutfakta bulunan kıl örneklerinin kardeşi Talih Beşinci'ye ait olduğu belirlendi. Mahkeme heyeti, ağabey hakkında geçen yıl tutuklama kararı verdi. Yaklaşık 8 yıl serbest kalan Talih Beşinci yeniden cezaevine girdi.

4 YILI HÜCREDE AĞIRLAŞTIRILMIŞ ÖMÜRBOYU

Denizli 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi, yeni deliller ışığında 2012 yılı Şubat ayında verdiği kararda Talih Beşinci'yi kardeşini öldürmek suçundan ömür boyu, yeğenini öldürmek suçundan ise ağırlaştırılmış ömür boyu hapse mahkum etti. Hırsızlık suçundan ise 5 yıllık zaman aşımı nedeniyle ceza vermedi. Mahkeme, iki cezayı birleştirerek yeğeni ve kardeşini öldüren Talih Beşinci'yi 4 yılı geceli- gündüzlü hücrede olmak üzere ağırlaştırılmış ömür boyu hapse mahkum etti.

YARGITAY YİNE BOZDU

Dosyayı inceleyen Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi kararı bozdu. Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi bu kararına gerekçe olarak ise, yerel mahkemenin 4 yıl hücre cezası veremeyeceğini gerekçe gösterdi. Dosya, yeniden yargılama için yerel mahkemeye iade edildi.

Karara isyan eden öldürülen kadının eşi Fahri Doğan, 12 yıldır adalet beklediğini belirterek, "Yerel mahkeme çok iyi bir karar vermiş ve acımı biraz olsun hafifletmişti. Ancak Yargıtay, kararı bozdu. Artık bu iş bitsin" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber