Komisyon Bernay'ı savcıya şikayet edecek

Haber Giriş : 26 Ocak 2006 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM 19 Mayıs Üniversitesi Araştırma Komisyonu raporunu tamamladı. Komisyon, 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay ve yedi kişi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmaya karar verdi. Üniversitede denetime giden Sayıştay Uzman Denetçisi Mustafa Şakir Başaran ve Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) yetkilileri hakkında da suç duyurusunda bulunulacak.

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir'in başkanlığında çalışmalarını sürdüren TBMM 19 Mayıs Üniversitesi Araştırma Komisyonu, büyük tartışmaların ardından raporunu tamamladı. Araştırmalar sırasında Rektör Bernay'ın yanında yer alan CHP'li üyeler, rapora muhalefet şerhi koydu. Komisyon, kadrolaşma, keyfi yönetim, kamu kaynaklarının kötüye kullanımı ve ihaleye fesat karıştırma suçlarını işledikleri gerekçesiyle, aralarında Rektör Bernay'ın da yer aldığı sekiz kişi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmaya karar verdi. Komisyon raporunu, hafta sonunda Meclis Başkanlığı'na sunacak. Raporda Bernay, keyfi yönetim, kadrolaşma, görevini kötüye kullanma ve görevi suiistimal iddiaları ile suçlandı. DPT ve Sayıştay uzman denetçileri hakkında da suç duyurusunda bulunulacak.

YÖK BEKLEMEDE

Bu arada Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Rektör ve dekanların yargılanması için YÖK'ten izin istemesi gerekiyor. YÖK yetkilileri ise komisyonu yakından takip ettiklerini ifade ederek, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yazılı başvurusu olmadan bir değerlendirme yapamayacaklarını kaydettiler.

Haklarındaki suçlamalar

Prof. Dr. Ferit Bernay: Kadrolaşma, keyfi yönetim, görevi kötüye kullanma ve görevi suiistimal.

Genel Sekreter Nazım Alkan: Kardiyoloji merkezi ve temizlik ihalelerine fesat karıştırma, görevi ihmal, görevi kötüye kullanma

Prof. Dr. Osman Zümrüt: Kadrolaşma, keyfi yönetim ve kamu kaynaklarının kötüye kullanılması

Dekan Bilal Dindar : Keyfi yönetim, kamu kaynaklarının kötüye kullanımı, adam kayırma

Tıp Fakültesi Dekanı: Sarf malzemesi ihalesindeki suçlarından dolayı görevi ihmal, görevi suiistimal.

Dekan Yunus Pınar: Fakülte binasının ihalesinde görevi ihmal ve görevi kötüye kullanma.

Recep Durmuş: Rüşvet, ihaleye fesat karıştırma

Mustafa Şakir Başaran: Üniversiteye şiir kitabını bastırıp, olumlu rapor hazırlamak, çıkar sağlama.

DPT: Kardiyoloji Merkezi olarak hazırlanan raporu Çocuk Hastanesi'ne, ardından yeniden Kardiyoloji Merkezi'ne çevirmek.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber