İzmir'in tam otomatik otoparkı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Alsancak Hocazade Camii karşısında yapımına başladığı tam otomatik katlı otoparkın çelik gövdesinin ağustos ayında biteceği bildirildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2013 11:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İzmir'in tam otomatik otoparkı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Alsancak Hocazade Camii karşısında yapımına başladığı tam otomatik katlı otoparkın çelik gövdesinin ağustos ayında biteceği bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, 270 araç kapasiteli ve 11 katlı olarak inşa edilen çelik konstrüksiyon ve giydirme cepheli otoparkın çelik iskeletinin ağustos ayında tamamlanmasının hedeflendiği belirtildi.

Açıklamada, bugüne kadar otoparkın ilk 5 katını oluşturmak için, her biri 12 metre uzunluğunda 25 kolonun yerleştirildiği, bunların yatay ve çapraz kiriş bağlantılarının yapıldığı kaydedildi. Çelik imalatın bitmesinin ardından, cam ve giydirme cephe kaplaması montajına başlanılacağı ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

"Tam otomatik katlı otopark kamulaştırma dahil 20 milyon liraya mal olacak. 616 metrekarelik alan üzerine yapılacak otopark, düşeyde hareket eden 4 taşıyıcı asansör, asansör üzerine döner platformlar, hareket eden yatay taşıyıcılar, otomatik açılır-kapanır kapılar ve bunlara bağlı elektronik ekipmanların çalışmasını kumanda eden entegre yönetim sisteminden oluşacak. Otoparkın, 2014 Şubat ayında hizmete girmesi planlanıyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber