DYP'den 100 bin personel sorusu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ocak 2006 11:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DYP Hatay Milletvekili Mehmet Eraslan, istihdam edilmesi düşünülen 100 bin personelin, kamu kurumları bazındaki dağılımının ne şekilde olacağını sordu. Eraslan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergede, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra, ''100 bine yakın personelin 2006 yılında kamuda istihdam etme imkanına sahip olunacağı'' yönünde açıklama yapıldığını anımsattı.
2006 yılında kamuda istihdam edilmesi düşünülen kamu personelinin KİT'ler, üniversiteler, belediyeler ve diğer kamu kurumları bazındaki dağılımını soran Eraslan, bu personelin ne kadarını özelleştirmelerden dolayı işsiz kalan personelin oluşturacağını sordu.

Eraslan, önergesinde şu sorulara yer verdi: ''Hükümetiniz döneminde yapılan KPSS ve DİS sınavlarında ortaokul ve ilkokul mezunları alınmamıştır. Bu uygulamanız Anayasanın eşitlik ve sosyal devlet ilkesi ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa aykırılık teşkil etmiyor mu?

İşsizliğin sürekli arttığı bir ortamda iş bulamayan, KPSS ve DİS sınavlarına da katılamayan ilkokul ve ortaokul mezunlarının mağduriyetini ne şekilde gidermeyi düşünüyorsunuz?''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber