İstanbul'a 4 yeni engelli merkezi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bakırköy, Fatih, Ümraniye ve Şile'de yapılan engelli merkezlerini törenle hizmete soktu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2013 20:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bakırköy, Fatih, Ümraniye ve Şile'de yapılan engelli merkezlerini törenle hizmete açtı.

Bakırköy'de, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü'nün bahçesinde gerçekleştirilen açılış töreni, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engeliler Merkezi Mehteran Takımının gösterisiyle başladı. Açılış töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Adem Baştürk, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın bir işi nedeniyle açılışa gelemediğini ancak selamlarını getirdiğini söyledi. Herşeyin başının eğitim olduğunu belirten Baştürk, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin engellilerle ilgili yapılan çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İstanbul'a 4 ilave engelli merkezinin açılışının olacağını belirten Baştürk, "Bu çerçevede Atakent Otizm Merkezi, Fatih Otizm Merkezi, Şile Engelliler Merkezi ve burada bulunduğumuz İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü'nün açılışını yapıyoruz. Şimdiye kadar 25 olan engelliler merkezi bu 4 ilaveyle 29'a çıkıyor. Bu hizmeti 538 personel ve 70 araçla yılda 470 bin kişiye hizmet veriliyor. Yeni açılan 4 merkezle birlikte bu sayı daha da artacak. Şunu rahatlıkla ifade edebilirm ki, açılış yaptığımız merkezler katılanların tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde düzenlendi" diye konuştu.

Bakırköy'de açılışı yapılan binanın modern olduğuna dikkati çeken Baştürk, engelli merkezlerinin teknoloji altyapısı sağlam ve vatandaşların kolayca kullanabileceği merkezler olduğunu anlattı. Atakent Otizm Merkezi'ne değinen Adem Baştürk, "Bugün açılışını yapacağımzı Atakent Otizm Merkezi modern ve 3 katlı bir bina. 1500 metrekare kapalı alanı olan bu merkezde, öğrenciler ve ailelerin ihtiyaçları karşılanarak eğitim alacaklar. Burası engelli arkadaşlarımızın bir aile yuvası olacak. Aynı şekilde Fatih ve Şile otizm merkezleri de her türlü ihtiyaçları karşılayacak şelikde dizayn edildi" dedi.

İstanbul Büyükşehir Beeldiye Meclisi Engelliler Komisyonu Başkanı Cemal Merdan ise bir dönem toplumda engellilerin yok sayıldığını belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan döneminde engellilerin toplumda hak ettiği statüyü ve ekonomik anlamda da haklarını kazandıklarını anlattı.

Türkiye'nin çok geliştiğini ve gençlerin bu değişimi görmeleri gerektiğini ifade eden Merdan, Taksim Gezi Parkı'nı protesto eden gençlere de değindi. Merdan, "Ülkemizde gençler bir yerlere taş atıyorlar. Biz taş atmayız. Bizim gönlümüz sevgi dolu. Sevgili gençler bu ülkedeki gelişimi görün. Eğer Taksim'e birilerinin çıkması gerekiyorsa, çok net söylüyorum, engelliler çıkmalıydı. Çünkü bu Taksim'i engelliler kullanamadı. Ne parkı kullanabildiler ne AKM'yi kullanabiliyorlar ama biz bunu yapmadık. Oranın düzgün bir şekilde tüm insanların kullanılması için yeni projeler yaptık" dedi.

Açılış konuşmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü'nün açılışı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Adem Baştürk, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Komisyonu Başkanı Cemal Merdan, Engelliler Müdürü Bekir Köksal ve çok sayıda engelli vatandaş ve ailenin katılımıyla, kurdele kesilerek yapıldı. Şile, Fatih ve Ümraniye'deki otizm merkezlerine canlı bağlantı kurulan törende, diğer 3 ilçede açılan engelli merkezlerinin açılışı için, ilçe belediye başkanları da hazır bulundu. Ümraniye'deki Atakent Otizm Merkezi'nin açılışını Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Fatih'teki Fatih Otizm Merkezi'ni Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Şile Engelliler Merkezi'nin açılışını da Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu yaptı. Açılış törenleri canlı bağlantılarla merkezlerde yayınlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber