Belediye makamı çadıra taşındı

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, her gün bir mahallede olmak üzere açılan çadıra makamını taşıdı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2013 15:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Belediye makamı çadıra taşındı

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, her gün bir mahallede olmak üzere açılan çadıra makamını taşıdı.

Sakarya Mahallesi'nde kurulan çadırda gazetecilere açıklama yapan Sadak, belediye başkanlık makamının mahallelere taşınmasının seçimle bir ilgisi bulunmadığını söyledi. Sadak, "4 yılımızı geride bıraktık, hiçbir çalışmamızı seçime yönelik veya seçilmek için yapmadık, makyaj ve görüntülü bir hizmet anlayışını hiçbir zaman benimsemedik. Biz vicdanımızı sesine kulak vererek halkımızın yanında ve gücümüzü halktan alarak 4 yılımızı geride bıraktık. Bu süre içinde temizlikten, çevre düzenlenmesine, yeşil alandan kalıcı eserlere kadar hizmet yaptık, proje ürettik. Makamımızı mahalleye taşımamız seçime yönelik bir çalışma değil. Tam aksine halkın sorunlarını yerinde ve hizmet anlayışını daha iyi sağlayabilmek için böyle bir çalışma başlattık. Biz Siirt'te belediyecilik hizmetinin yanında toplumsal barışa da katkıda bulunduk. Çünkü Toplumsal barışın tesis edilmediği yerde kalıcı hizmetlerden bahsetmek mümkün değildir. Bugün çok önemli bir süreçten getiriyoruz. Bu sürecin barışla noktalanması durumunda bölgeye daha iyi hizmetlerinde geleceğine inanıyoruz. Kürt sorununun çözümü konusunda halkın talepleri çok iyi dikkate alınmalıdır, bu anlamda halkımız arasında bulunan küskünlük ve kırgınlıkların giderilmesine de gayret etti" dedi.

Daha kaliteli ve bir hizmet için toplumsal barışın mutlaka tesis edilmesi gerektiğini de ifade eden Sadak, "Zemin çok önemlidir, bu zemin hazırdır. Yeter ki bu halkın ne istediğini ve taleplerinin ne olduğuna kulak verilmelidir, huzur ve barış tüm halkların ortak talebidir, bu noktada üzerime ne düşüyorsa seve seve yapmaya hazırım, yeter ki adım atılsın" diye konuştu.

Çözüm sürecinin sağlıklı bir şekilde barışa ulaşması ve hiçbir provokatif eyleme maruz kalmaması için destek verdiklerini ifade eden Barış Ve Demokrasi Partisi (BDP) Siirt İl Başkanı Ata İnan da, bu konuda herkesin üzerine düşen hassasiyeti göstermesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber