SDÜ'de sağlığa yapılan yatırımın değeri 180 milyon lira

Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) Doğu Yerleşkesinde 400 bin metrekarelik alanda kurulan Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Diş Hastanesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü yatırımları için üniversitenin kurulduğu 1992 yılından bu yana toplam 180 milyon lira harcandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2013 17:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
SDÜ'de sağlığa yapılan yatırımın değeri 180 milyon lira

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Sağlık Turizmi İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. M. Numan Tamer konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Süleyman Demirel Üniversitesi Doğu Yerleşkesinde kurulduğu günden bu yana ve özellikle son iki yıldır yapılan yatırım ve açılımlarla yaklaşık 100 milyon dolarlık yani 180 milyon liralık yatırımla Türkiye'nin ender sağlık eğitimi ve tedavi hizmetleri alt yapısı kurulmuş durumdadır. Yatırımlarımız hızla devam etmektedir. Ulusal ve uluslararası alanda yükselen hizmet kalitemizi daha da arttırmak için sürekli yatırım yapmaya ihtiyacımız var. Yatırımlarımız için kaynak ihtiyacımız bulunmaktadır. 700'e yakın nitelikli akademisyen kadrosuyla Türkiye'nin önde gelen sağlık kampusünde sadece Isparta'ya değil bölge halkına, yurt içinden ve yurt dışından hastalara hizmet veriliyor. Türkiye'nin en çok tercih edilen sağlık hizmet alanlarından biri olması hesabiyle dünya hastaneleriyle boy ölçüşecek boyutta sağlık hizmeti ve sağlık eğitimi sunmaktayız. Bunun kalitenin devamı için yatırıma devam etmek zorundayız. Isparta'nın sağlık şehri olduğu bilinciyle sağlık turizminden Isparta'nın hak ettiği payı alabilmesi için gayret gösteriyoruz. Artık ABD'den bile hastaların hastanelerimizi tercih etmesi bizi gururlandırıyor" dedi.

Prof. Dr. Tamer, sağlık hizmeti ve sağlık eğitiminde yabancı uyruklu öğrencilerin lisans ve lisansüstü programlarda üniversite fakültelerini ve okullarını tercih ettiklerini belirterek sağlık alanında yurt içi ve yurt dışından gelen hekimlere de mesleki sertifika programlarıyla uzmanlıklarının uygulamalı şekilde geliştirilmesinin sağlandığını belirtti. Tamer, sağlık hizmeti ve sağlık eğitiminde lider sağlık şehri Isparta'nın farkını SDÜ'nün ortaya koyduğunu ve bunun devamı için sürekli yatırıma devam ettiklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber