'TÜBİTAK'ın kapısını çaldığınızda 10 bin TL kadar destek veriyoruz'

Türkiye Bilimsel Araştırmalar ve Teknoloji Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, Türkiye'nin mili uçağını, hızlı trenini, gemisini üretme hedefinde olduklarını söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2013 17:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'TÜBİTAK'ın kapısını çaldığınızda 10 bin TL kadar destek veriyoruz'

Altunbaşak, Selçuk Üniversitesi'nde (SÜ) düzenlenen "Ulusal hedefler doğrultusunda TÜBİTAK" konulu bilgilendirme toplantısı'nda, TÜBİTAK'ın destekler noktasında yeni felsefeler geliştirdiğini ifade etti.

Geliştirdikleri "Proje Performans Ödülü" gibi yeni felsefelerle süreçleri değil sonuçları kontrol eder hale geldiklerini belirten Altunbaşak, "Kendi uçağımızı, kendi hızlı trenimizi, kendi gemimizi oluşturmayı hedefliyoruz. Bize getirdiğiniz projelerin performansı çok önemli. TÜBİTAK, yaptığı değişikliklerle performans bazlı sistemlere geçiyor. İyi projelerin çıkması durumunda 100 bin liraya kadar varan ciddi destekler veriyoruz. Sizin projedeki performansınız ne kadar iyiyse o kadar iyi destek alıyorsunuz. Desteklerimizle, sizlerin projelerinizle Türkiye'nin hedeflerine ve ileriye taşınmasına yardımcı oluyoruz" diye konuştu.

Altunbaşak, Türkiye'nin bilimsel araştırmalara ayırdığı kaynağın, diğer ülkelere göre çok iyi derecede olduğunu anlatı.

Hem temel bilimler alanında hem de sanayi odaklı iş birliği projelerinde önemli desteklerde bulunduklarını dile getiren Altunbaşak, şunları kaydetti:

"Ülkemiz bilgi ekonomisiyle sıçrama yapmak zorundadır. Bunun merkezinde de üniversiteler bulunmaktadır. Bize daha projenizi oluşturmadan bile fikrinizle gelebilirsiniz. Projeniz daha ortada yokken bile fikrinizle TÜBİTAK'ın kapısını çaldığınızda 10 bin liraya kadar destek veriyoruz. Fikrinizi projeye dönüştürmenizde ve bunun fizibilite çalışmalarınızda size destek veriyoruz. Sanayicilerle yaptığınız projelerin hayata geçmesi için sizlere destek veriyoruz. Üniversite-sanayi iş birliğine çok ciddi rakamlarda destek veriyoruz. Gerçekten de sizler için çok cömert programlar hazırlayarak, sınırları zorladık."

Toplantıya, SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, rektör yardımcıları Prof. Dr. Tahir Akgemci ve Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan ile öğretim üyeleri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber