Şiddeti kınadılar

İzmir'de paramedikler şiddeti kınadı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Haziran 2013 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şiddeti kınadılar

HASTA ve yaralıya ilk anda müdahale eden acil servis uzmanı paramedikler, maruz kaldıkları şiddete karşı İzmir'de eylem yaptı. Paramedikler, "Sağlıkta şiddete değil, şiddetle sağlığa ihtiyacımız var" dedi.

Ambulansta görev yapan paramedikler, nasıl şiddet gördüklerini anlatmak için tiyatral gösteri sundu. Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde gerçekleştirilen gösteride genç bir kadının, erkek arkadaşıyla tartışırken öksürük krizine girip bayılması ve erkek arkadaşının geç geldiğini öne sürdüğü paramediklere sözlü ve fiziki saldırısı anlatıldı. Gösteri sırasında olayı gerçek sanan bazı kişiler, paramedikleri yönelik saldırıyı önlemek için araya girse de diğer paramedikler "Bu bir canlandırma" diyerek, vatandaşları sakinleştirdi.

Paramedikler, üzerinde 'Sağlık personeline uygulanan şiddeti kınıyoruz', 'Paramedik hayat kurtarır', 'Sağlıkta şiddete değil, şiddetle sağlığa ihtiyacımız var' yazılı pankartlar açtı.

Paramedik Derneği Sözcüsü Ebru Dede, yaptığı basın açıklamasında şehir içinde ambulansların ortalama 7.4 dakikada hastalara ulaştığını, bunun Avrupa standartlarında bir süre olduğunu belirterek, trafikte yol vermeyen araçlar, hasta yakınları tarafından yanlış verilen adresler, asılsız ihbarların sıkıntı yarattığını ifade etti. Dede, paramediklerin 2004 yılından bu yana Sağlık Bakanlığı ambulanslarında görev yaptığını hatırlatarak, yüzde 74'ünün hasta yakınlarının sözel ve fiziksel şiddetine maruz kaldığına dikkat çekti. Dede, "Sağlık çalışanları sizin için sağlığınız için var. Mesleğimizde bizi en mutlu eden şey kurtardığımız hayatlardır. Sağlıkta şiddete değil, şiddetle sağlığa ihtiyacımız var' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber