Mardin'de kurulacak fakülteler Bakanlar Kurulu onayını bekliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ocak 2006 17:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fikri Canoruç, Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) tarafından Mardin'de kurulmasına onay verilen fakültelerin önümüzdeki yıl öğrenci alıp almayacağının Bakanlar Kurulu'ndan çıkacak karara bağlı olduğunu söyledi.

Rektör Canoruç, Mardin'de YÖK tarafından açılmasına onay verilen fakültelerin önümüzdeki yıl öğrenci alabilmesi için Bakanlar Kurulu'ndan çıkacak karara bağlı olduğunu belirterek, "Üniversitemiz senatosu tarafından hazırlanan projeler ışığında YÖK tarafından onayı verilen fakültelere öğrenci alımı için dar bir sürecin içine girildi. YÖK tarafından onayı verilerek Bakanlar Kurulu'na gönderilmesinin ardından yaklaşık 2 ay gibi bir süreç geçmesine rağmen herhangi bir gelişme yaşanmadı" dedi. Rektör Canoruç, Bakanlar Kurulu'ndan onayın erken çıkmasıyla kentte fakültelerin 2006 ÖSS tercihleri arasında olacağını ve 2007 yılında ise öğrenci alımına gidileceğini söyledi.

YÖK ve hükümet arasındaki gerginliğin Mardin'de kurulması için onay verdiği fakültelere yansımamasını isteyen Mardin Üniversite ve Fakültelerini Koruma ve Yaşatma Derneği Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ise, Mardin'de açılması için yıllardan beri çalıştıkları ve son noktaya getirdikleri fakültelerin açılması konusunda topun artık hükümette olduğunu ifade etti.

Mardinli vatandaşlar ise, Dicle Üniversitesi'ne bağlı olarak Mardin'de kurulmasına YÖK tarafından onay verilen fakültelere önümüzdeki yıl yapılacak ÖSS tercihleri arasında yer almasını istiyor. 12 bin yıllık tarihi yapısıyla birçok medeniyetlere beşiklik eden Mardin'in 800 yıl önce üniversiteler şehir olarak adlandırıldığını belirten vatandaşlardan Rıdvan Fidan, "Yıllardan beri kültürlerin kavşağı konumundaki kentte görev yapan idareci ve yetkililerin sorumsuzluğundan dolayı Mardin bugüne kadar fakültesiz ve üniversitesiz kalmıştır. Bu konuda kendisini Mardinli olarak gören her vatandaşın elini taşın altına koyması gerekir. YÖK'ün açılaması için onay verdiği fakültelerin Bakanlar Kurulu'ndan onayı çıkarılıp önümüzdeki yıl öğrenci alınması için başta milletvekilleri olmak üzere bütün sivil toplum örgütü ve ilin idarecilerine görev ve sorumluluklar düşüyor. Bizler vatandaşlar olarak bu adımların atılmasını en kısa zamanda bekliyor ve fakültelerin takipçisi olduğumuzu herkesin bilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber