Acil servislerde öncelik ağır hastaların

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mücahit Avcil, ölüm kalım savaşının verildiği acil servislerde önceliğin hayati riski bulunan hastalarda olduğunu belirtti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2013 10:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Acil servislerde öncelik ağır hastaların

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mücahit Avcil, ölüm kalım savaşının verildiği acil servislerde önceliğin hayati riski bulunan hastalarda olduğunu belirtti.

Acil uzmanları ve Asistanlarının uzun ve yorucu bir sürecin ardından mesleğe başladıklarının altını çizen Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mücahit Avcil, “Acil servislerde hastalara ksa zamanda doğru tanı kaymak zorundayız. Çünkü birçok kısa zaman içerisinde ölümcül bir hastalık olmadığını ispatlayıp o hastayı güvenle evine göndermemiz gerekiyor. Buda tıbbi olarak çok zor bir süreç. Aydın zamanda acilin çalışma şartları çok kaotik ve çok hareketli. Büyük stres, yorgunluk ve uzun çalışma saatleri karşılığında aldığımız şey hastaları kurtarmanın mutluluğu ve hastaya yardımcı olmanın verdiği huzurdur. Türkiye genelindeki acil servislerde geçtiğimiz yıl 90 milyon hasta bakıldı. Acil servisler çok ağır bir yükün altındalar. Çok önemli işler yapıyorlar. Hayatla ölüm arasındaki çizgi acil servislerle gerçekleşiyor. Acil servislerin kendine haz olarak hızlı hareket etmemiz gerektiğinden dolayı bir stresi var. Bu stres doktorları çok yoran ve yıpratan bir şey ama tüm bunlara rağmen acil servislerde hasta bakım kalitesine çok önem veriliyor. Özellikle hastalarda hayati tehlike oluşturacak durumların tespiti ve bunların dışlanmasına dair çalışmalar bütün acil doktorları tarafından hassasiyetle yürütülüyor” dedi.

ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde de hastalara en kısa zamanda kalite hizmet vermek için büyük mücadele verdiklerinin altını çizen Avcil, “ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanemizdeki acil servisimizde de 15 asistan ve 25 hemşire arkadaşımızla birlikte çalışmalarımızı yürütüyoruz. Özellikle hafif düzeyli hastalarımızla ilgili bir takım sıkıntılarımız oluyor. 39 derece ateşi olan bir hastanın boğaz ağrısından dolayı tabii ki kendisini çok köyü hissedeceğini ya da ağır bir grip geçiren bir hastanın bütün vücudunun ağrıdığını biliyoruz. Bu hastalara bir enjeksiyonla veya bir serum takmakla faydamızın dokunduğunun da farkındayız. Bu uygulamalar hastaları toparlıyor. Ama bu hastalarımız, öncelikle ölüm tehlikesi olan hastaların acil servislerde önceliği olduğunu bilmeli. Bu hastalara da bakacağız. Boğazı ağrıyan hastalarımızın da, grip olan hastalarımızın da ızdırabını dindireceğiz. Sadece bu hastalarımızda istediğimiz bir miktar beklemeleri ve önceliğin ağır hastaların olduğunu bilmeleridir” diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber