Bu memurlar masa başında egzersiz yapıyor

Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü antrenörleri, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan personel ile masa başında egzersiz yapıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2013 13:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bu memurlar masa başında egzersiz yapıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "İş Yeri Egzersizleri" projesi kapsamında, Ordu'daki kamu kurum ve kuruluşlarında egzersiz eğitimi veriliyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki antrenörler, İl Özel İdaresi çalışanlarına masa başında nasıl egzersiz yapabileceklerini anlatarak onlarla egzersiz yaptı.

Egzersiz öncesi personele yönelik konuşma yapan antrenör Yurdanur Özgül, öğretmiş oldukları hareketlerin basitçe yapılabileceğini belirtti.

Özellikle büro çalışanlarında oluşan rahatsızlıkları azaltmak istediklerini anlatan Özgül, "Amacımız büro memurlarında görülen boyun, bel ve eklem romatizmaları, hatta kireçlenmeye varan sağlık problemlerini biraz daha azaltıp, iş yerindeki veriminizi ve yaşam kalitesini artırmak" dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Aydın ise Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın çalışan memurların da sağlığını düşündüğünü vurgulayarak, "Çalışan kesim bu konuda maalesef ihmal ediliyordu. Masa başında oturan insanlarda bel ve boyun fıtığı, eklemlerde bazı bozulmalar yaşanabiliyor. Bunlar zamanla ortaya çıkıyor. Eğer sportif bir aktivite yapmadıysa emekli olan kişi, ev ile hastane arasında gidip gelmekten başka işlere zaman bulamıyor. Bu anlamda proje için bakanlığı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Projeyi AA muhabirine değerlendiren Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz, kentte bulunan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin sağlıklı yaşam sürdürmelerine katkı sunmayı amaçladıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bakanlığımız, sağlığa çok önem vermekte. Bu anlamda da yürütülen bu projeyle antrenörlerimiz, ilimizdeki kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret etmeye başladı. Antrenörlerimiz, masa başında çalışan personele nasıl egzersiz yapacaklarını uygulamalı olarak anlatıyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber