Tabutlu özelleştirme protestosu

Muğla'nın Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Termik Santralleri'nin Haziran ayı içinde özelleştirileceğinin açıklanmasına tepkiler sürüyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Haziran 2013 19:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla'nın Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Termik Santralleri'nin Haziran ayı içinde özelleştirileceğinin açıklanmasına tepkiler sürüyor. Daha önce kefenli eylem yapan işçiler bu defa da özelleştirilen kamu kurumlarını temsil eden tabutlarla yürüyerek, tepkilerini dile getirdi.

Milas-Yatağan Karayolu üzerindeki Lise Kavşağı'nda toplanan Maden-İş ve Tes-İş Sendikası Yatağan Temsilciliği'ne üye 500 kadar işçi, "Hükümet şaşırma, sabrımızı taşırma", "Diren direne kazanacağız" yazılı sloganlar attı. Özelleştirilen kamu kuruluşlarını temsilen 5 tabut taşıyan grup, yaklaşık 3 kilometre mesafedeki Madenci Heykeli'ne yürüdü. Grup, yol boyunca "Hakkımızı helal etmiyoruz", "İşçi esnaf Elele mücadeleye", "Rahmetliyi nasıl bilirdiniz? yazılı dövizler taşıdı. Grup, Madenci Heykeli önünde, temsili gıyabi cenaze namazı kıldı. Temsili imamın, "Ey, cemaat, özelleştirilen bu kurumları nasıl bilirdiniz?" sorusuna kalabalık, hepbir ağızdan "İyi bilirdik", "Peki, bu kurumları özelleştiren hükümete hakkınızı helal ediyor musunuz?" sorusuna ise "Etmiyoruz" diye yanıt verdi.

Grup, daha sonra bir basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Maden-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin, "Enerjide Özelleştirme ülkenin bağımsızlığına saldırıdır, yabancılaştırmadır, talandır, yoksulluktur, fakirliktir, elektriğin pahalılaşmasıdır. Dost, düşman bilsin ki enerji ve maden işçileri olarak, kamu malımız olan santral ve kömür ocaklarımızı teslim etmeyeceğiz. AKP iktidarının yağmaszına, talanına geçit vermeyeceğiz" dedi. Açıklamanın ardından işçiler, sessizce dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber