Anız yangınlarına karşı uyarı

Kırklareli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, hasat sonrası anızların yakılmamasını istedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2013 12:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Anız yangınlarına karşı uyarı

Kırklareli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, hasat sonrası anızların yakılmamasını istedi. Müdürlükten yapılan açıklamada, hasadın ardından geniş alanlarda anızlar oluştuğu belirtilerek, gerekli önlemler alınmadığı takdirde hava sıcaklıklarının artmasıyla yangın vakalarının görülebildiği anlatıldı.

Doğada yaşayan canlıların zarar gördüğü yangınların ekonomik zararlara neden olduğu kaydedilen açıklamada, şu uyarılarda bulunuldu:

"Ürün sahipleri ürünü biçilirken mutlaka tarlasının başında bulunmalı. Biçim esnasında olası yangınlara karşı dikkatli olunmalı, biçerdöver ile biçilen yerler mutlaka kontrol edilmeli, biçerdöverden ya da başka nedenlerden çıkabilecek kıvılcım olabileceğini düşünerek dikkatli olmalı. Yangın çıktığında yayılmasını önlemek amacıyla, tarlada, yakın bir alanda ya da köyde mutlaka pulluk takılı bir traktör hazır bulundurulmalı. Olası yangında yayılma riski yüksek olan yerlerde tarla sahipleri, tarla sınırlarına ya da uygun yerlere pulluk ile en az beş sıra çekilerek gerekli önlemleri almaları olası yangınların yayılmasının önlenmesi açısından yararlı olacaktır. Olası yangınlarda ilk olarak itfaiyeye haber verilmesi gerekir." -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber