BASK Personel Reformunu masaya yatırıyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 31 Ocak 2006 13:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kısa adı BASK olan Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu kamusal alanda tüm dengeleri altüst etmeyi amaçlayan ve Hükümet tarafından hazırlanarak kamu kuruluşlarına ve ilgili sosyal taraflara gönderilen personel reformu taslağını hafta sonu Ankara'da düzenleyeceği iki panele masaya yatıracak.

HARB-İŞ Sendikasının İnkılap Sokak No:20 adresindeki toplantı salonunda 04 Şubat 2006 Cumartesi Günü Saat:10:30'da başlayacak "Personel Reformuna İlişkin Perspektifler" konulu panele Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat BAŞESGİOĞLU da katılarak bir konuşma yapacaktır.

Panel BASK Genel Başkanı Resul AKAY'ın açış Konuşması ile başlayacak.Personel Reformu ile ilgili tartışmaları önce siyasetçiler, sonra da bilim adamları yapacaklar.

Siyasetçilerin tartışacağı bölümü 20 ve 21'inci dönem DSP Bartın Milletvekili Cafer Tufan YAZICIOĞLU yönetecek. Panelistler ise TBMM'de temsil edilen dört siyasi partinin sözcülerinden oluşacaktır.

" Adalet ve Kalkınma Partisinden Balıkesir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi ve Devlet Personel Eski Başkanı Ali Osman SALİ,
" Cumhuriyet Halk Partisi'nden İstanbul Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi ve SSK eski Genel Müdürü Kemal KILIÇDAROĞLU,
" Anavatan Partisi'nden, TBMM Grup Başkan Vekili ve Malatya Milletvekili Süleyman SARIBAŞ ve
" Doğru Yol Partisinden Denizli Milletvekili Ümmet KANDOĞAN panelist olarak katılacaktır.

Taslak hazırlık çalışmalarının her aşamasında bulunan Türkiye Orda Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) Öğretim Üyelerinden Prof.. Dr. Kamil Ufuk BİLGİN ile personel reformunun sakıncalarını her fırsatta sert bir biçimde dile getiren Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Birgül Ayman GÜLER'in tartışacağı paneli BASK'a bağlı Bağımsız Büro Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Ayhan ÇİVİ' yönetecektir.

Panele ilişkin görüşlerini açıklayan Akay; Gerek kamu çalışanlarını, gerek Türkiye Cumhuriyeti Devletini, gerekse toplum kesimlerini yakından ilgilendiren Personel Reformunun tüm ayrıntılarıyla tartışılması gerektiğine inanmaktayız.

Sayısal ve siyasal gücü ne olursa olsun hiçbir iktidar toplumda bir mutabakat sağlamadan kamusal alana çivi bile çakmamalıdır. Kaldı ki, 59'uncu Hükümet kamusal alandaki tüm sağlam çivileri yerinden oynatmaya azmetmiş görünmektedir.

AKAY, açıklamasını şöyle sürdürdü. Demokrasilerde halktan alınan yetkinin kaynağı sınırsız değildir. Hele hele bu yetkinin kamusal alanı harabeye çevirecek bir biçimde kullanılması asla düşünülemez.

İktidar kadroları dünya görüşlerine göre kamusal alanı düzenlemek gibi bir yolu benimsememelidir. Çünkü kamusal alan, ülke sınırları içerisinde yaşayan dünya görüşü ve yaşam biçimi ne olursa olsun, herkesin, her vatandaşımızın eşit ve adaletli bir hizmet alması gereken bir alandır. Dünyaya gözlerini açan her Türk vatandaşı doğumundan ölümüne kadar geçen her aşamada kamu hizmetine muhtaç olduğu unutulmamalıdır. Böyle bir durumda kamu hizmetini verecek olan kişilerin seçimi, eğitimi, nitelikleri, yükümlülükleri, güvencesi, mali ve sosyal hakları titizlikle ele alınmalıdır.

Resul AKAY açıklamasının sonunda, Hafta sonu gerçekleştirilecek panelde ön yargısız bir iktidarın ufkunu açacak, yolunu aydınlatacak, bilgi buketlerinin ortaya çıkacağını beklediğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber