Ilgaz tüneli 2014'te bitecek

TEMELİ Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından 8 Kasım 2012 tarihinde atılan ve Kastamonu'yu Çankırı ve Ankara'ya bağlayacak Ilgaz Tüneli'nde çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Temmuz 2013 14:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tünel açma çalışmaları Ilgaz Dağı'nın Kastamonu ve Çankırı tarafından çift yönlü olarak sürüyor.

Kastamonu Karayolları Bölge Müdürü Sami Uyar, tünel çalışmalarının çift taraflı devam ettiğini belirterek, "Tünelin Çankırı tarafından 950 metre Kastamonu tarafından 900 metre kazı işlemi yapıldı" dedi.

Kastamonu'yu Çankırı ve Ankara'ya bağlayacak çift tüp olarak yapılan Ilgaz tünelinin yüzde 20'lik bölümünün tamamlandığını belirten AK Parti İl Başkanı Metin Çelik, şöyle konuştu:

"Çift tüp şeklinde olacak tünelde 10 bin metrenin üzerinde tünel kazılacak. Kastamonu ve Çankırı tarafından yapılan çalışmalarda 1850 metrelik kısım kazıldı. Ilgaz tünelinin 2014 yılı kış aylarında tamamlanacak ve hizmete açılacak. Çalışmalar şu an için planlanan şekilde ve hızda ilerliyor. Tünelin Kastamonu tarafının toprak yapısı biraz daha zorlu. Kazma işlemini yavaşlatan bu toprak yapısı aşıldığında çalışmalar hız kazanacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber