Çankaya Belediyesi 3500 çöp konteyneri aldı

Çankaya Belediyesi yeni aldığı 3500 çöp konteynerinin dağıtımına başladı. En büyük özelliği, kapağının el değmeden 'bas aç' sistemiyle çalışması olan konteynerler, 770 litre kapasiteli.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2013 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çankaya Belediyesi 3500 çöp konteyneri aldı

Çankaya Belediyesi yeni aldığı 3500 çöp konteynerinin dağıtımına başladı. En büyük özelliği, kapağının el değmeden 'bas aç' sistemiyle çalışması olan konteynerler, 770 litre kapasiteli. Çankaya Belediyesi, çöplerin daha temiz ve hijyenik bir şekilde atılabilmesi ve toplanabilmesi için yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. 2012 yılında 1500 adet çöp konteyneri alan Çankaya Belediyesi, bu yıl 3500 alım daha gerçekleştirdi.

En büyük özelliği kapağının el değmeden açılması olan konteynerler, 'bas aç' sistemiyle, altında bulunan kola basılarak açılıyor ve kapanıyor. Tüm ilçeye dağıtılacak olan konteynerler, 770 litrelik ve sıcak daldırmalı galvanizli özelliklere sahip.

Yıkanabilir nitelikli, özel yıkama araçlarıyla uyumlu aparatlara sahip konteynerler ilk olarak Bademlidere pazar yerinde, tırlardan indirilerek, dağıtılacak bölgelere doğru yola çıktı.

Bu yıl kaldırım yenilemesi yapılan bölgelerde konteyner yerlerini de belirleyerek düzenlemeler yapan Çankaya Belediyesi, Seyranbağları Bölgesi'ndeki mahallelerden başlayarak tüm ilçede uygun yerlere konteyner yerleştirmeye başladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber