Ahlat'ta ilk kez hatimle teravih namazı kıldırılacak

Bitlis'in Ahlat İlçe Müftüsü Zahit Demirel, manevi atmosferi oldukça yüksek olan Ramazan ayı için kurum olarak hazırlıklarını tamamladıklarını ifade ederek, ilçede bulunan tarihi camilerden İskender Paşa Camisi'nde ise hatim ile teravih namazı kılınacağını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2013 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ahlat'ta ilk kez hatimle teravih namazı kıldırılacak

Müftü Demirel, rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan'da tüm camilerde mukabele okunacağına değinerek, ilçenin Kale Mahallesi'nde bulunan tarihi Kadı Mahmut Camisi ve İskender Paşa Camisi'nin de ibadete açık olduğunu söyledi. Müftü Demirel, tarihi İskender Paşa Camisi'nde bu yıl hatim ile teravih namazının kıldırılacağını ifade ederek, "2013 yılı Ramazan ayı önümüzdeki pazartesi günü gecesi sahura kalkılacak. Pazartesi gününün yatsı vakti sahura kalkılacak, ondan sonraki gün inşallah hep beraber Ramazan ayının birinci gününü yaşayacağız. Salı günü inşallah Ramazan ayı başlayacak. Tabi bu yıl Ramazan ayı 30 gün olacak. Müftülük olarak Ramazan ayı için gerekli hazırlıklarımızı yaptık. Bütün camilerimizde teravih namazı kılınacağı gibi mukabelede okunacak. Yani istisnasız Ahlat'ın genelinde bulunan 32 caminin 32'sinde de mukabele okunacak. Öğle namazına müteakiben 10 tane camimizde mukabele okunurken, sabah namazında da mukabele okunacak. İnşallah bu sene Ahlat'ta bir ilki başlatacağız. Tarihi İskender Paşa Camimizde hatimle teravih namazını kıldırtacağız. İnşallah bu da Ahlat tarihinde bir ilk olacak. Kale Mahallesi'nde iki tane camimiz var. Bu camilerimiz çok güzel olmakla birlikte tarihi olma özelliklerini de taşıyorlar. Bu tarihi camilerimizde de beş vakit namaz kılınmasını istiyoruz. Buna ilaveten iki camimizde de teravih namazı kılınsın istedik. Kadı Mahmut Camisi'nde geçen yıllarda kılındığı gibi normal teravih namazı kılınacak. İskender Paşa Camisi'nde ise hatim ve teravih namazı kılınacaktır. Hatim ve teravih namazı sünnettir. Peygamber Efendimiz (s.a.v) kıldığı ve o şekilde kıldırttığı namazdır. Hatimde hatta Ashab-ı Kiramdan gelen rivayetlere baktığımız zaman; 'biz teravih namazı kılardık. Her neredeyse sabah oluyordu, teravih namazını bitiremedik' şeklinde rivayetler var. Her gece sadece 1 cüz değil birkaç cüz okutarak teravih namazı kılınıyormuş. Şimdi Ramazan ayı merhamet ayıdır. Ramazan ayı bağışlanma ayıdır, ibadet etme ayıdır. Hatta bir Hadis-i Şerifte Peygamber Efendimiz (s.a.v); 'Kim Ramazan gecelerini ibadetle ihya ederse yani bunu teravih olarak yorumlamışlar, teravih kılarak ihya ederse geçmiş günahları bağışlanır' buyurmuştur. Teravih gecelerinde ne kadar uzun süre camide kalırsak ne kadar uzun süre teravih namazı kılarsak Cenab-ı Allah bize o kadar merhamet eder, günahlarımızı affeder. Onun için biz bir camiimizde teravih namazı hatimle kıldırtacağız. İskender Paşa Camisi'nde istiyoruz ki cemaatimiz dolsun" dedi.

Müftü Demirel, bu yıl ilçede ilk kez tarihi İskender Paşa Camisi'nde uygulanacak olan hatimle teravih namazının Tahtısüleyman Camisi Müezzin Kadimi Hafız Muhsin Uğurlu tarafından kıldırılacağını da sözlerine ekledi. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber