Eşini yaralayan çobana temizlik cezası

Bayburt'ta tartıştığı karısını yaralayan kişiye, Denetimli Serbestlik Uygulaması kapsamında 10 ay kamu yararına çalışma cezası verildi Cezasını kamu kurumunda temizlik ve çay servisi yaparak çeken Çapkur: " Adaletin verdiği cezaya kimse itiraz edemez, ben de cezamı burada çalışarak çekiyorum."

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2013 11:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eşini yaralayan çobana temizlik cezası

Demirözü ilçesinde çobanlık yaparak geçimini sağlayan 51 yaşındaki Çapkur, bir süre önce oğlunun hayvanları otlatmaması nedeniyle eşiyle tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Çapkur, darp ettiği eşini av tüfeği ile tehdit etti.

Olayın adliyeye taşınması üzerine Çapkur hakkında Bayburt Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Mahkeme heyeti, Çapkur'a "eşe karşı basit yaralama ve silahla tehdit suçu"nu işlediği gerekçesiyle 10 ay hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti, Çapkur'un ailevi ve sosyal durumunu dikkate alarak, cezasını Denetimli Serbestlik Uygulaması kapsamında "temizlik hizmeti iş kolunda kamuya yararlı bir işte 10 ay süreyle ücretsiz çalışma" şekline dönüştürdü.

Çapkur, kararın açıklanmasının ardından, Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi ekiplerinin gözetiminde Demirözü Mal Müdürlüğü'nde, temizlik ve hizmet işleri yaparak cezasını çekmeye başladı.

-"Burası cezaevinden bin kat iyi"

Halis Çapkur, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahkemenin verdiği 3 bin lira para cezasının, kamu yararına çalışma şekline çevirmesinden memnun olduğunu söyledi.

Cezasını temizlik ve çay servisi yaparak çektiğini anlatan Çapkur, "Burası cezaevinden bin kat iyi. Burada çalışanlar tanıdığım kişiler. Benden ve yaptığım işten memnunlar, ben de onlardan memnunum" dedi.

Çapkur, günde 8 saat çalıştığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Böyle bir durum yaşanmasını istemezdim. Eşimle bir anlık öfkeye kapılarak tartıştığım için üzgünüm. Mahkemenin verdiği cezaya eşim inanamadı. Mahkemenin böyle bir ceza vereceğini ben de dahil kimse tahmin edemedi. Adaletin verdiği cezaya kimse itiraz edemez, ben de cezamı burada çalışarak çekiyorum." - Bayburt

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber