Sürgün edilen 'vergi memuru' not bırakıp, intihar etti

Haber Giriş : 02 Şubat 2006 14:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ahmet Ünsal adlı bir mükellefle tartıştığı için görev yeri Ankara Vekil Defterdarı Cemal Boyalı tarafından değiştirildiği iddia edilen Metin Özsarı isimli vergi emekçisi, dün intihar etti. Sürgünü onur meselesi yaptığı öğrenilen Özsarı'nın bıraktığı notta Boyalı'ya ?Artık beni resen tayin edemeyeceksin? diye seslendiği öğrenildi.

BES üyesi 44 yaşındaki Metin Özsarı'nın çalışma arkadaşlarından edindiğimiz bilgiye göre yaklaşık 3 ay önce Maltepe Vergi Dairesi'ne gelen Ahmet Ünsal isimli mükellef, Şükriye Dal isimli bir memura bağırdı ve hakaret etti. Özsarı da, mesai arkadaşına sahip çıkarak Ünsal'a ?Bu şekilde davranmaya hakkınız yok? dedi. Bunun üzerine Ünsal ve Özsarı arasında başlayan tartışma, şeflerin araya girmesi ile yatıştı.

Ancak olayın hemen ardından 3 Ekim 2005 tarihinde Ankara Defterdar Vekili Cemal Boyalı, Metin Özsarı'yı Maltepe Vergi Dairesi'nden Ulus Site Vergi Dairesi'ne sürdü. Tartışmaya ilişkin 3 vergi memuru hakkında başlatılan soruşturmadan ceza çıkmazken, Özsarı'nın görev yerinin değiştirilmesi yargıya taşındı. Mükellef, Ahmet Ünsal'ın Maliye Bakanı Unakıtan'ın bir tanıdığı olduğunu söylediği öğrenilirken, BES'in Personel Grup Müdürlüğü yetkilileriyle yaptığı görüşmede, yetkililerin ?Yapacak bir şey yok, emir büyük yerden? dediği iddia edildi.

?Beni artık atayamayacaksın'

Sürgün edilmeyi onur meselesi yapan Özsarı'nın dün sabah Sıhhıye'de bulunan Balıkçıoğlu İşhanı'ndaki muhasebeci arkadaşının bürosuna giderek bir not bıraktı ve kendini işhanının 9'uncu katından merdiven boşluğuna attı. Özsarı yaşamını yitirirken, olay yerinde incelemede bulunan savcılık, Özsarı'nın bıraktığı nota el koydu. Notta Özsarı'nın Defterdar Vekili Boyalı'ya hitaben ?Artık beni resen tayin edemeyeceksiniz? yazdığı öğrenildi. Biri üniversitede okuyan 3 çocuğu olan Özsarı, çalışma arkadaşları arasında ?hayat dolu, esprili, çevresi tarafından sevilen, örnek gösterilen biri? olarak tanınıyordu.

Evrensel

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber