Bakan Akdağ: Doktorların zorunlu hizmeti konusunda gerekeni yapacağız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Şubat 2006 21:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, doktorların "mecburi hizmeti" konusu ile ilgili Danıştay'ın herhangi bir kararının kendilerine ulaşmadığını belirterek, "Kuşkusuz ki kararın ne olduğunu görüp ona göre gerekenleri yapacağız" dedi.
''Beyaz et tüketimini teşvik'' amacıyla Hilton Otel'de düzenlenen akşam yemeğine katılan Bakan Akdağ, gazetecilerin doktorların zorunlu hizmeti konusunda Danıştay'ın aldığı kararı hatırlatarak görüşünü sormaları üzerine, bakanlığa Danıştay'ın herhangi bir kararının henüz ulaşmadığını belirtti. Akdağ şunları kaydetti:
''Dolayısıyla herhangi bir yorum yapmamız mümkün değil. Bakanlığımıza Danıştay ile alakalı olarak herhangi bir karar ulaşmış değil. Kuşkusuz ki kararın ne olduğunu görüp ona göre gerekenleri yapacağız.
Hükümet olarak, vatandaşımızın sağlık hizmetini görmek açısından hekim konusunun ne kadar önemli olduğunu biliyoruz, bunu herkes biliyor. Hekim olmadan sağlık hizmeti verilmez. Bizim yaptığımız yasanın tek amacı; hekime ulaşamayan vatandaşımıza hekimi ulaştırmaktır. Bu hususta kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber