Meslektaşını kurtardı, kendisi öldü

Konya'da bir mermer ocağında, iş makinesinin dağdan kopardığı yaklaşık 50-60 ton ağırlığındaki mermer bloğunun üzerinden kopan taş parçaları aracı üzerinde yükleme yapmak üzere bekleyen nakliyecilerden birinin ölümüne neden olurken, "taş" diyerek uyardığı meslektaşı aşağıya atlayarak kurtuldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2013 12:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meslektaşını kurtardı, kendisi öldü

İş kazası, Derebucak ilçesine bağlı Çamlık beldesinde faaliyet gösteren bir mermer ocağında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, mermer ocağından yüklenecek mermer bloklarını Antalya'daki limana taşımak için Tırlarla gelen nakliyeciler Nuri Ildırar (41) ve Ramazan Yazar, araçlarının kapaklarını açarak yükleme yapmak üzere beklemeye başladı. Bu esnada mermer ocağında çalışan bir iş makinesinin dağdan kopardığı 50-60 ton ağırlığındaki mermer bloğunun çalışmasını izleyen Ildırar ve Yazar'ın üzerine bloğun kepçe tarafından devrilmesinin ardından kopan ve etrafa saçılan taş parçaları geldi. Nakliyeci Ildırar'ın 'taş' diye bağırarak uyardığı meslektaşı kendini araçtan aşağıya atarak ölümden dönerken, Ildırar başına ve vücuduna isabet eden taş parçaları nedeniyle kanlar içerisinde yere yığıldı. Etrafı kaplayan toz bulutunun ortadan kalkmasının ardından hemen arkadaşının yanına koşan Yahya Yazar, aracın üzerinde kanlar içerisinde yatan ve ağır yaralanan Ildırar'ı çevredeki işçiler ile birlikte bir araçla Beyşehir Devlet Hastanesi'ne götürdü. Nakliyeci Ildırar, hastane acil servisinde kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Evli ve iki çocuk babası olan talihsiz nakliyecinin acil servis önüne gelen yakınları ve üyesi olduğu Beyşehir Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Murat Yılmaz, Beyşehir Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Faruk Aydın ile meslektaşları ölüm haberini alınca uzun süre gözyaşlarını tutamadı. Ildırar'ın cenazesi otopsi için hastane morguna kaldırıldı.

Ölümden dönen nakliyeci Yahya Yazar, meslektaşının ölümüne neden olan olayı büyük bir üzüntü içerisinde anlatarak, "İş ocağına ikimiz de aracımızla taş yüklemek için gelmiştik. Ben de kendisine yük esnasında yardım etmek üzere aracının üzerine çıkmıştım ve yan yanaydık. Aramızda 1-2 metre mesafe vardı. Yükleme yapacağımızdan dolayı kasalar da açıktı. Biz bir kepçe ile taş devrilişini seyrediyorduk. Bu esnada devrilen bloktan kopan parçalar kurşun gibi üzerimize geldi. Beni 'taş' diye meslektaşım uyarınca, araçtan kendimi aşağıya atarak kurtuldum. O da kaçmak istedi ama kaçamadı. Kopan taş parçalarından birkaç tanesi arkadaşımıza isabet etti. Etrafa dağılan taşlar herkese isabet edebilirdi, o anda etraf toz duman oldu. Duman dinince arkadaşımın hemen yanına yöneldim ama baygın vaziyette yatıyordu. Hemen hastaneye getirdik. Ama maalesef kaybettik" dedi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber