En çok trafik kazası 'Pazartesi' oluyor...

AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş, trafik kazalarında terörden daha fazla can kaybı oluştuğunu ve bunu önlemenin mümkün olduğunu belirtti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2013 17:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
En çok trafik kazası 'Pazartesi' oluyor...

Yurttaş, istatistiklere göre en çok maddi hasarlı kazaların Pazartesi günleri gerçekleştiğini söyledi.

Trafik kazalarını önleme konusunda önce ciddi ve bilinçli bir eğitimin şart olduğunu, bu sorunun çözümü konusunda tüm birey ve kurumların işbirliği yapması gerektiğini ifade eden Yurttaş, Manisalı hemşerilerine "Gelin Manisa'yı trafikte en güvenli kent yapalım. Manisa'da bölünmüş yolların, ışıklandırmaların, işaret ve levhaların konması devam ediyor. Alt yapı konusunda üzerimize ne düşüyorsa yapacağız. Sürücü kurslarının, okulların, emniyet müdürlüğünün, sivil toplum kuruluşlarının ve bireylerin bu sürece katkı vermelerini istiyoruz. Hız, cep telefonu kullanımı, emniyet kemeri takma, alkol konusunda yapılacak eğitim ve toplumsal bilinç kazaları azaltacak olup, araç sürücüleri aşırı güven konusunda da dikkatli olmalıdırlar" dedi.

Her yıl 300 bin insanımız kazalarda yaralanmaktadır

"Ülkemizde 2012 yılında 950 bini aşkın kaza gerçekleşmiş olup, günlük ortalama kaza sayısı 2 bin 500'ü aşmıştır" diyen Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş açıklamalarına şöyle devam etti; "Geçen yıl 3.750 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetmiştir. Bu kazalar nedeniyle ilgili olarak yaklaşık 1 milyar 393 milyon lira civarında maddi kayıp oluşmuştur. Her yıl 270-300 bin civarında insanımız kazalar nedeniyle yaralanmaktadır. Ülkemizdeki önemli sorunlardan birisi trafik kazalarıdır. Nisan ayı sonu itibariyle trafiğe kayıtlı toplam 17.350.448 taşıt vardır. Ülkemizde her 30-33 saniyede bir trafik kazası meydana gelmektedir."

En çok trafik kazaları Pazartesi oluyor

İstatistiklere göre en çok maddi hasarlı kazaların Pazartesi günleri gerçekleştiğini belirten Yurttaş; "Pazartesi gününden sonra en çok kazanın gerçekleştiği gün ise cuma olarak ortaya çıkıyor. En çok kazanın gerçekleştiği saat dilimi ise 14.00 - 14.59 olarak göze çarpıyor. İstatistiklere göre gerçekleşen kazalarda kadınlar erkeklere göre daha az kusurlu. Yani erkekler sanılanın aksine daha fazla hata yapıyorlar. 18-25 yaş arası sürücüler ise daha fazla kusurlu bulunmuşlar. Trafik kazaları, gelişmekte olan diğer ülkeler gibi Türkiye için de önemli bir halk sağlığı sorunudur ve her yıl kazalara bağlı binlerce insan yaralanmakta ya da ölmektedir. Trafik kazaları maddi manevi her yönden büyük kayıplara neden olmakta, gün geçtikçe daha da önemli bir sorun haline gelmektedir. Trafik güvenliği probleminde hatırlanması gereken ilk şey; yapılacak her türlü çalışmanın, temelde insan yaşamının veya yaşamlarının kurtarılabilmesi gibi anlamlı bir öncelik içerdiğidir. Trafik kazalarının önlenmesi ve azaltılması için en etkili çözümün eğitim olduğu görüşü büyük orandadır. Bunun yanı sıra trafik cezalarının arttırılması ve bölünmüş yol ve otoyol yapımı etkili çözümler arasında anlamlı paya sahip olduğu gözlenmiştir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber