Çocuklar İngilizceyi eğlenerek öğreniyor

Mersin Üniversitesi (MEÜ) tarafından yürütülen 'Sosyalleşiyorum, Eğleniyorum, İngilizceyi Başarıyorum' projesiyle çocuklar, alanında uzman eğitmenler eşliğinde çeşitli etkinliklere katılarak İngilizceyi eğlenerek öğreniyorlar.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Temmuz 2013 18:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çocuklar İngilizceyi eğlenerek öğreniyor

MEÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, 27 Mayıs-20 Eylül 2013 tarihleri arasında hayata geçirilen, TÜBİTAK 4004 Bilim ve Toplum Projeleri kapsamında desteklenen proje, MEÜ, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Mersin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve TÜBİTAK ortaklığıyla yürütülüyor. Dezavantajlı bölgelerden gelen öğrencilerin İngilizceye tutumlarını olumluya dönüştürebilmeyi, motivasyon ve öz yeterliklerinin düzeyini artırmayı amaçlayan projeden Mersin'deki 5 yatılı bölge ortaokulunda (YBO) öğrenim gören 64'ü kız, 64'ü erkek olmak üzere 128 öğrenci gruplar halinde yararlanıyor. Konuşma, okuma-yazma, dinleme, sözcük bilgisi, drama, heykel, resim, beden eğitimi ve sosyal etkinliklerle İngilizcenin eğlenceli olarak öğretildiği projenin yürütücülüğünü MEÜ'nün eski öğretim üyelerinden olan ve şu an Adnan Menderes Üniversitesi'nde görev yapan Yrd. Doç. Dr. Yıldız Turgut üstleniyor. 16 eğitmen, 11 rehber ve 1 doktorun görev aldığı projede, okutman Fatma Banu Tümay, Yardımcı Doç. Dr. Sıddıka Gizir ve Yardımcı Doç. Dr. Cem Ali Gizir uzman olarak görev yapıyor.

Proje ile ilgili açıklama yapan Yardımcı Doç. Dr. Yıldız Turgut, projede çağdaş toplumun gerektirdiği İngilizce bilgisine ve kullanımına sahip özgüvenli, yaratıcı, sanatsal yönü gelişmiş, girişken bireyler yetiştirmeye katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Turgut, projenin özel amacını ise öğrencilerin sosyal etkileşim içinde oldukları bir ortamda yabancı dil farkındalıklarını geliştirmek, yaparak, yaşayarak İngilizceyi sevdirmek, bu dili teknoloji kullanımı yoluyla kendi dünyalarıyla bütünleştirebilecekleri bir alt yapı oluşturmak ve bu sayede kalıcı öğrenmeyi sağlamak olarak açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber