'Hastaneleri bir yerde toplayacağız'

Haber Giriş : 05 Şubat 2006 10:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, geçmiş dönemlerde bir çok şehirde farklı yerlere yapılan hastanelerini sağlık konusunu zora soktuğunu söyledi. Bir dizi programlar için Kayseri'de bulunan Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağı Sümer Arazi Devir ve 600 Yataklı Hastane Yapımı protokolü imza törenine katıldı.

SIKINTI AŞILACAK

Kayseri'nin bölgenin tabii bir sağlık merkezi olduğunu belirterek kent geneline ve çevre illere de sağlık hizmeti verildiğini kaydeden Sağlık Bakanı Akdağ, "Bizim dönemimizde tek çatı altında toplanılan sağlık hizmetleri ile Kayseri'de verilen sağlık hizmeti çok daha ileriye gitmiştir. Şu an günde 12 bin hasta muayene olurken, bin tane de acil poliklinik hizmeti vermektedir" dedi.

Geçmiş dönemlerde farklı yerlere farklı sayılarda yapılan hastanelerin sağlık konusunu zora soktuğunu dile getiren Akdağ, "Öyle ki 100 bin nüfuslu yerlere birkaç hastane birden yapılmış. Bu konuda Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi olan bölgelerde, bir kampüs bakışıyla hastaneleri bir yerde toplayacağız" dedi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber