İki kadın bakanın kadro savaşı

Haber Giriş : 06 Şubat 2006 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, mini kabine revizyonu sırasında koltuğuna oturduğu Güldal Akşit'in, Aile Araştırma Kurumu başta olmak üzere, Kadın Statüsü Genel Müdürlüğü'ndeki kadrolarını bir bir tasfiye etmeye başladı. Akşit'in göreve getirdiği üç daire başkanından Nurcan Çetin'i santral memuru yapan Çubukçu, iki daire başkanını da görevden alarak düz memurluğa atadı.

HASTANEDE TEBLİGAT

Çubukçu'nun icraatları arasında, Akşit'in Özel Kalem Müdürü Kasım Gürpınar'ın, müracatta kart memuru olarak görevlendirilmesi de yer alıyor. Ancak Gürpınar, Akşit'in Meclis'te danışmanlığını yaptığı için bu göreve henüz başlamadı.

Bürokratlarının görevden alınmasına sinirlenen Akşit, konuyu AKP kurmaylarına iletti. Akşit döneminde Milli Eğitim Bakanlığı'ndan getirilen Nurcan Çetin, kararname ile görevden alınacağını öğrenince, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ile görüşerek bunu engellemeye çalıştı. Ancak bu girişimden de sonuç alınamadı ve kararname yayınlandı. Görevden alındığını öğrenince kalp spazmı geçiren Nurcan Çetin, Ankara Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Çetin'e görevden alındığı, hasta yatağında tebliğ edildi.

Eski ANAP Şanlıurfa Milletvekili Cenap Gürpınar'ın oğlu ve aynı zamanda İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu'nun damadı olan Kasım Gürpınar'ın da Bakan Çubukçu tarafından görevden alınması, parti içi dengelerde rahatsızlık yarattı.

Anavatan Partisi Afyon Milletvekili Reyhan Balandı ve CHP İzmir milletvekili Canan Arıtman, üst üste verdikleri soru önergelerinde, Çubukçu ile Akşit arasındaki bürokrat kavgasını Meclis gündemine taşıdı.

Akşit'in sabrı taştı

Güldal Akşit, Çubukçu'nun icraatlarıyla ilgili, ?İktidar mı değişti? Sayın Bakan bizim atadığımız bürokratları bir bir görevden alıyor. Bari eşdeğer görevlere versin? diye, parti yöneticilerine şikâyette bulundu. Akşit'in, parti yöneticileri ile görüşmesinde ?Bizim atadığımız insanlar görevden alınırken, Sayın Bakan DSP dönemindeki bürokratları iş başına getiriyor. Hükümet mi değişti, biz mi fark etmedik?? diye sitemde bulunduğu öğrenildi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber