MEB Meslekî Eğitim Kurulu Kararı

Haber Giriş : 06 Şubat 2006 08:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meslekî Eğitim Kurulu'nun 22-23 Kasım 2005 tarihinde yapılan toplantısında;

a) Mobilya İskeletçiliği,

b) Dizel Motorları Yakıt Pompası ve Enjektör Ayarcılığı,

c) Motorlu Araçlar LPG Sistemleri Bakım ve Onarımcılığı,

d) Kantin İşletmeciliği

meslek dalları, 3308 sayılı Meslekî Eğitim Kanunu'na göre çıraklık eğitimi uygulama kapsamına alınmıştır.

1. Bu meslek dallarında ilköğretim mezunları için çıraklık eğitim süresi 2'şer yıl, ustalık eğitim süresinin 2'er yıl, lise ve daha üst düzeyde genel eğitim görenler için ise çıraklık eğitim süresi ile ustalık eğitim süresi 1'er yıl olarak uygulanacaktır.

2. 81 ilimizde kapsama alınan yukarıdaki 4 meslek dalında 3308 sayılı Meslekî Eğitim Kanunu'nun geçici 1. maddesindeki şartları taşıyıp, aynı kanunun geçici 2. maddesi gereğince doğrudan veya sınavla kalfalık ve ustalık belgesi alma hakkına sahip olanların başvuruları 1 Mart 2006 tarihinden itibaren 3 ay süreyle ilgili meslekî eğitim merkez müdürlüklerince kabul edilecektir.

Buna göre; mesleğin bulunduğu ildeki çıraklık eğitimi uygulama kapsamına alındığı 01 Mart 2006 tarihinde,

a) 18 yaşını doldurmuş olup, kamu ve özel sektöre ait iş yerlerinde çalışmış olanlar kalfalık sınavına girmek,

b) 16 yaşını doldurmuş olanlar intibak eğitimine tabi tutulduktan sonra kalfalık sınavına girmek,

c) Kalfalık belgesi sahibi olup, 22 yaşını doldurmuş olanlar ustalık sınavlarına girmek,

d) İş yeri sahibi olup, kendi işyerinde fiilen usta olarak çalışanlar doğrudan ustalık belgesi almak

üzere başvuruda bulunabileceklerdir.

3. Başvurular, meslekî eğitim merkezi müdürlüklerine yapılacak ve başvuru formu bu merkezlerden temin edilecektir.

4. Başvurular 1 Mart 2006 tarihinden itibaren 3 ay süreyle kabul edilecektir.

5. Başvuru ve işlemlerde yaş, çalışma ve işyeri sahibi olmak gibi durumların hesap ve kabulünde mesleğin çıraklık eğitimi uygulama kapsamına alındığı 1 Mart 2006 tarih esas alınacaktır.

6. Mobilya İskeletçiliği Ağaç İşleri Ana Meslek Grubuna,

Dizel Motorları Yakıt Pompası ve Enjektör Ayarcılığı ve Motorlu Araçlar LPG Sistemleri Bakım ve Onarımcılığı Otomotiv Teknolojisi Ana Meslek Grubuna, Kantin İşletmeciliği Satış Elemanlığı Ana Meslek Grubuna alınmıştır.

7. Bu dallarda, 2005-2006 eğitim ve öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulamaya konulan modüler öğretim programlarının ilgili alana ait haftalık ders çizelgesinde belirtilen alan ortak derslere göre eğitim ve öğretime başlanılacaktır.

8. Kapsama alınan yeni alan ve dallara ait listeler, 18. Meslekî Eğitim Kurulu karar tutanağı ekinde yer almaktadır.

ilgililere duyurulur.

18. MESLEKÎ EĞİTİM KURULU

KARAR TUTANAĞI

Toplantı Tarihi 22-23 Kasım 2005

Toplantı Yeri Kızılcahamam Asya Termal Hotel ANKARA

Toplantı Saati 09.00

Toplantı No 2005/18

3308 sayılı Meslekî Eğitim Kanununun 4. Maddesi gereğince oluşturulan Meslekî Eğitim Kurulu gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere yukarıda belirtilen yer ve tarihte Millî Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin ÇELİK başkanlığında toplanmıştır.

TOPLANTIDA GÖRÜŞÜLEN KONULAR VE ALINAN KARARLAR

1. 17. Meslekî Eğitim Kurulunda alınan kararlar gereği yapılan çalışmalar hakkında Kurul'a bilgi sunulmuştur.

2. Anayasa Mahkemesince iptal edilen 3308 sayılı Kanunun geçici birinci maddesinin (b) fıkrası ile 41. maddesinin 9. fıkrası yerine kaim olmak üzere yapılan yeni yasal düzenlemeler hakkında Kurul'a bilgi sunulmuştur.

3. Mobilya İskeletçiliği, Kahvehane, Kıraathane, İnternet-Cafe, Salon İşletmeciliği, Motorlu Araçlar LPG Sistemleri Bakım ve Onarımcılığı meslek dallarının uygulama kapsamına alınması teklifi görüşülmüş;

a) Mobilya İskeletçiliği,

b) Dizel Motorları Yakıt Pompası ve Enjektör Ayarcılığı,

c) Motorlu Araçlar LPG Sistemleri Bakım ve Onarımcılığı,

d) Kantin İşletmeciliği

meslek dallarının 3308 sayılı Meslekî Eğitim Kanunu kapsamına alınmasına oy çokluğu ile karar verilmiştir.

a) Kahvehane,

b) Kıraathane,

c) Internet-Cafe,

d) Salon İşletmeciliği

meslek dallarının kapsama alınması teklifinin 3308 sayılı Meslekî Eğitim Kanunu kapsamına alınmamasına oy çokluğu ile karar verilmiştir.

4. a) Satış elemanlığı meslek dallarının denkliği ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi verildi.

b) Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı Meslekî Eğitim Merkezlerinde uygulanmakta olan 27 meslek alanı ve 90 dalda, Talim ve Terbiye Kurulunca 298, 290 ve 312 sayılı kararıyla kabul edilen ve (Ek: 2 - 3 sayfa) liste'de sunulan yeni alan ve dalların da tüm illerde 3308 sayılı Meslekî Eğitim Kanunu kapsamına alınması oybirliği ile kabul edilmiştir.

5. Açıköğretim Lisesi Meslekî Açıköğretim programına devam eden öğrencilerin uygulamalı derslerinin yüz yüze eğitimlerini işletmede görmeleri durumunda, 3308 sayılı Kanun hükümlerine göre aday çırak, çırak ve meslekî eğitim gören öğrencilerde olduğu gibi sigorta primlerinin ödenmesi konusunda, ayrıca örgün eğitime devam eden öğrencilerin staj çalışmalarının ve işletmeye gönderilemeyen ve beceri eğitimini okulda yapan öğrencilerin de sigorta primlerinin de ödenmesi konusunda, Bakanlığımızın ilgili Genel Müdürlüklerince gerekli çalışmaların yapılması konusunda, oybirliği ile tavsiye kararı alınmıştır.

6. Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğüne bağlı Endüstriyel Teknik Öğretim okul ve kurumlarındaki Araç Yapım ve Tamiri, Bilgisayar Destekli Endüstriyel Modelleme, Bilişim Teknolojileri, Döküm Teknolojisi, Endüstriyel Döküm, Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Enstrüman (Çalgı) Yapım, Gaz Teknolojisi, İnşaat Teknolojisi, Lojistik, Makine Teknolojisi, Metal Teknolojisi, Otomotiv Teknolojisi, Raylı Sistemler Teknolojisi, Süs Bitkileri ve Bilgisayarlı Muhasebe meslek dallarının tüm illerde, 3308 sayılı Meslekî Eğitim Kanunu kapsamına alınması oybirliği ile kabul edilmiştir.

7. a) Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğüne bağlı okul ve kurumlarda; Bilgisayarlı Muhasebe, Grafik Tasarım (39) İlde, İç Mekân Tasarımı, Kuyumculuk Teknolojisi, Mermercilik Teknolojisi, Organizasyon Hizmetleri, Soğutma ve İklimlendirme, Süs Bitkileri, Pazarlama, Seyahat Acenteciliği meslek alanları (41) İl'de toplam 51 meslek dalı, 3308 sayılı Meslekî Eğitim Kanunu kapsamına alınması oy birliği ile kabul edilmiştir. (EK:2 ? 1 sayfa).

b) Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı okullarda, Talim ve Terbiye Kurulunca kabul edilen 13 alan ve 45 yeni dalın tüm illerde 3308 sayılı yasa kapsamına alınması oy birliği ile kabul edilmiştir (EK:3 ? 2 sayfa).

8. Meslekî ve teknik eğitimin cazip (istihdam konusunda) hale getirilebilmesi için Meslekî ve Teknik Öğretim Genel Müdürlükleri ile EARGED Başkanlığı tarafından Kurul'a bilgi verildi ve özellikle ustalık belgesi almış olanlara işyeri kurabilmeleri için düşük faizle kredi verilebilmesi hususunda ilgili kurumlara tavsiyesi kararı oy birliği ile alınmıştır.

9. AB Programları kapsamında hazırlanan ve kabul edilen projeler dahil olmak üzere yapılan çalışmalar hakkında Meslekî Teknik Eğitim Genel Müdürlükleri tarafından Kurul'a bilgi sunulmuştur.

10. Meslekî Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi (MEGEP) Projesi çerçevesinde hazırlanmakta olan modüler mesleki eğitim programları ile ilgili Kurula bilgi sunulmuştur.

11. Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı tarafından Meslekî ve Teknik Eğitim Sisteminin Güçlendirilmesi (MEGEP), Meslekî ve Teknik Eğitimin Modernizasyonu (MTEM) projesi çerçevesinde yapılan çalışmalar hakkında Kurul'a bilgi sunulmuştur.

12. İçişleri Bakanlığı;

Yetiştirme yurtlarında kalanların meslekî eğitime katılımlarının sağlanması,

· Çırak olarak çalışan ve çıraklık eğitimine devam eden düşük gelirli ailelerin çocuklarının barınma ve beslenme imkânlarının sağlanabilmesi için Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde yurt ve okullar kurulması,

· Ekonominin ihtiyaç duyduğu alanlarda yüksek nitelikli işgücü yetiştirmeye yönelik meslekî ve teknik eğitimin teşvik edilmesi,

· İş hayatının talep etmekte olduğu gelişen teknolojiyi takip eden, nitelikli işgücünün okullarda yetiştirilmesi

hakkında öneride bulunmuştur.

13. İlköğretim Genel Müdürlüğü tarafından da Millî Eğitim Bakanlığınca hazırlanan ve ilk öğretim okullarına ücretsiz olarak dağıtılan kitaplar ile YİBO ve PİO'lar hakkında Kurul'a bilgi sunulmuştur.

14. Doğal afetler, özellikle deprem konusunun ve deprem bilinci oluşturulması için 3308 sayılı Kanun kapsamındaki her türlü örgün ve yaygın eğitim programlarına konulması konusunun Talim ve Terbiye Kurulu'nca kurulacak ilgili Genel Müdürlüklerin temsilcilerinden oluşacak komisyonlarca incelenmesi ve uygun bulunacak öğretim programlarına ders konulmasına oy birliği ile karar verilmiştir.

15. Meslek unvanı almaları ve sağlık meslek elamanı olarak istihdam edilmeleri, uygun görülmeyen sağlık meslek lisesi mezunlarının durumu ve sağlık meslek liseleri ile ilgili yapılacak eğitim ? öğretim konularında Sağlık Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığının ilgili birimlerinin, Millî Eğitim Bakanlığının koordinesinde çalışma yapmasına oybirliği ile karar verilmiştir.

16. a- 3308 sayılı Meslekî Eğitim Kanunu kapsamında faaliyetlerini sürdüren kurum ve kuruluşlarda iş sağlığı ve güvenliği konusunda bir kampanya başlatılması Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının koordinesinde Millî Eğitim Bakanlığının ilgili birimlerinin katkıları ile gerekli çalışmaların yapılması oybirliği ile kabul edilmiştir.

b- Ulusal Meslekî Yeterlilikler Kurumu Kanun Tasarı Taslağı ile ilgili bilgi sunulmuştur.

c- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca çalışan çocuklar ile ilgili bilgi sunulmuştur. Çalışan çocukların Meslekî Eğitime yönlendirilmesi konusunda oy birliği ile tavsiye kararı alınmıştır.

d- Gündemin 15. maddesinin (B) fıkrasının son iki bendindeki tekliflerin gündemden çıkarılmasına oy birliği ile karar alınmıştır.

17. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından 3308 sayılı Meslekî Eğitim Kanunu çerçevesinde, meslekî eğitim stajı yapacak öğrencilerin staj işlemlerini yürütmek için DSİ Hizmet İçi Eğitim Yönetmeliğine ve 6200 sayılı Kuruluş Kanunu'na göre Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce Bölge Müdürlüklerinde eğitim birimlerinin kurulması konusunda Kurul'a açıklayıcı bilgi sunulmuştur.

18. Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcisi tarafından İlköğretimin 6. sınıfından başlayacak şekilde meslekî eğitimi tanıtan yeterli sayıda kitabın bastırılarak gençlerin meslek liselerine donanımlı bir şekilde katılımlarının sağlanması konusunda Kurul'a bilgi sunulmuştur.

19. MAN Türkiye A.Ş. tarafından Millî Eğitim Bakanlığı ile MAN Türkiye A.Ş. arasında imzalanan ?Endüstri Ustası - Metal Eğitimi? konulu proje hakkında Kurul'a bilgi sunulmuştur. Bu projenin uygulanarak sonuçlarının değerlendirilmesi konusunda tavsiye kararı oy birliği ile alınmıştır.

20. Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu temsilcisi tarafından;

a- 3308 sayılı Kanunun 30. maddesinin işletilmesinde yaşanan güçlükler ve buna ilişkin yapılan ve yapılması gereken çalışmalar,

b- 3308 sayılı Kanunun çıraklık eğitimi uygulama kapsamında bulunan satış elemanlığı meslek dalında yaşanan sorunlar (eğitim süresi, alt meslek dalı ayrımı gibi) ve bunların çözümüne ilişkin,

c- 3308 sayılı Kanunun çıraklık eğitimi uygulama kapsamında bulunan ana meslek alanları altındaki meslek dallarında (belgeye ulaşabilmek için alınacak ilave eğitimlerle) karşılıklı geçişleri düzenleyen bir yapının kurulması

konularında bilgi verilmiştir.

BAŞKAN Doç. Dr. Hüseyin ÇELİK Millî Eğitim Bakanı
     
ÜYE Prof. Dr. Necat BİRİNCİ Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı ÜYE Cumaali DEMİRTAŞ Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ÜYE Salih ÇELİK Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı
     
ÜYE Âlim BARUT İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ÜYE Sami KENEZ Maliye Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ÜYE Mahmut KÜÇÜK Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı
     
ÜYE Uzm. Dr. Cihanser EREL Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ÜYE Dr. Serhat AYRIM Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ÜYE Eyüp Şenol ÖMEROĞLU Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı
     
ÜYE Mustafa BÜYÜK Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ÜYE Devlet Planlama Teşkilatı Sosyal Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürü (Temsilci Kat ılmadı) ÜYE Hüsamettin KAYA Erkek Teknik Öğretim Genel Müdür V.
     
ÜYE M. Tevfik İNCE Kız Teknik Öğretim Genel Müdür V. ÜYE Dr. Bekir TURGUT Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürü ÜYE Esat SAĞCAN Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürü
     
ÜYE Prof. Dr. Necdet BAŞTÜRK Yüksek Öğretim Kurulu ÜYE Uğur BEKTAŞ Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkan V. ÜYE Nejat KOÇER Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi
     
ÜYE Ferhat İLTER Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Genel Sekreter Yardımcısı ÜYE Dr. Yusuf EKİNCİ Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkan Danışmanı ÜYE Türkiye Bankalar Birliği (Temsilci Katılmadı)
     
ÜYE Doç. Dr. Güven SAYILGAN Türkiye Serbest Muhasebeci Malî Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavir Odaları Birliği    

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÇIRAKLIK VE YAYGIN EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 18. MESLEKÎ EĞİTİM KURULU TOPLANTISINDA 3308 SAYILI MESLEKÎ EĞİTİM KANUNU KAPSAMINA ALINAN MESLEKLER

SIRA NO ALAN VE DALLARI
1 METAL İŞLERİ
1 KAYNAKÇILIK
2 ÇELİK YAPILANDIRMACILIĞI
3 ISIL İŞLEMCİLİĞİ
4 METAL LEVHA İŞLEMECİLİĞİ (BAKIRCILIK)
5 SAC İŞLERİ
6 METAL DOĞRAMACILIĞI
7 TARIM (ZİRAAT) ALET VE MAKİNELERİ BAKIM VE ONARIMCILIĞI
2 ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ
1 ELEKTRİK TESİSAT VE PANO MONTÖRLÜĞÜ
2 BOBİNAJCILIK
3 OTOMASYON SİSTEMLERİ
4 ENDÜSTRİYEL BAKIM ONARIM
5 ELEKTROMEKANİK TAŞIYICILAR BAKIM VE ONARIMI
6 ELEKTRİKLİ EV ALETLERİ TEKNİK SERVİSİ
7 YÜKSEK GERİLİM SİSTEMLERİ
8 GÖRÜNTÜ VE SES SİSTEMLERİ
9 HABERLEŞME SİSTEMLERİ
10 BİLGİSAYAR TEKNİK SERVİSİ
11 BÜRO MAKİNELERİ TEKNİK SERVİSİ
12 GÜVENLİK SİSTEMLERİ
3 SOĞUTMA VE İKLİMLENDİRME
1 SOĞUTMA VE İKLİMLENDİRME
SIRA NO ALAN VE DALLARI
4 OTOMOTİV TEKNOLOJİSİ
1 OTOMOTİV ELEKTRO-MEKANİKERLİĞİ
2 OTOMOTİV MOTOR YENİLEŞTİRMECİLİĞİ
3 İŞ MAKİNELERİ BAKIM ONARIMCILIĞI
4 OTOMOTİV BOYACILIĞI
5 OTOMOTİV GÖVDECİLİĞİ
5 DÖŞEMECİLİK
1 OTO DÖŞEMECİLİĞİ
2 MOBİLYA DÖŞEMECİLİĞİ
6 AĞAÇ İŞLERİ
1 ÜST YÜZEY İŞLEMLERİ
2 MOBİLYACILIK
3 DOĞRAMACILIK
4 AĞAÇ OYMACILIĞI
7 MATBAA TEKNOLOJİSİ
1 BASKI ÖNCESİ
2 BASKI
3 BASKI SONRASI
8 KONAKLAMA HİZMETLERİ
1 ÖN BÜRO ELEMANLIĞI
2 KAT ELEMANLIĞI
9 FOTOĞRAFÇILIK
1 FOTOĞRAFÇILIK
10 SAATÇİLİK
1 SAAT TAMİRCİLİĞİ
11 ÇİÇEKÇİLİK
1 ÇİÇEKÇİLİK
12 KURU TEMİZLEMECİLİK
1 KURU TEMİZLEMECİLİK
13 AVİZECİLİK
1 AVİZE İMALATÇILIĞI
14 REKLÂM TABELACILIĞI
1 REKLÂM TABELACILIĞI
SIRA NO ALAN VE DALLARI
15 ANAHTARCILIK (ÇİLİNGİRLİK)
1 ANAHTARCILIK (ÇİLİNGİRLİK)
16 MAKİNE TEKNOLOJİSİ
1 TESVİYECİLİK
2 TORNACILIK
3 FREZECİLİK
4 TAŞLAMA VE ALET BİLEMECİLİĞİ
5 ENDÜSTRİYEL KALIPÇILIK
6 MAKİNE RESSAMLIĞI
7 ENDÜSTRİYEL MODELLEME
17 KUYUMCULUK
1 KUYUMCULUK (ALTIN-GÜMÜŞ İŞLEMECİLİĞİ) TEKNOLOJİSİ
2 VİTRİN KUYUMCULUĞU
18 GAZ VE TESİSAT TEKNOLOJİSİ
1 ISITMA VE DOĞALGAZ İÇ TESİSATÇISI
2 ISITMA VE SIHHİ TESİSATÇI
3 ISITMA VE GAZ YAKICI CİHAZLAR (BAKIM-ONARIM) SERVİS ELEMANI
19 DÖKÜM TEKNOLOJİSİ
1 DÖKÜMCÜLÜK
20 GİYİM ÜRETİMİ TEKNOLOJİSİ
1 ERKEK TERZİSİ
2 KADIN TERZİSİ
3 MODEL MAKİNECİ
4 ÇOCUK GİYİM MODELİSTİ
5 KADIN GİYİM MODELİSTİ
6 ERKEK GİYİM MODELİSTİ
7 KESİMCİ
21 BERBERLİK
1 ERKEK BERBERLİĞİ
2 KUAFÖRLÜK
22 CİLT BAKIMI VE GÜZELLİK
1 CİLT BAKIMI VE GÜZELLİK
SIRA NO ALAN VE DALLARI
23 SERAMİK
1 ÇİNİ DEKORLAMA
2 MODEL VE KALIP HAZIRLAMA
3 SERAMİK DEKORLAMA
4 SERAMİK ŞEKİLLENDİRME
24 YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ
1 AŞÇI
2 PASTACI
3 BARMEN
4 SERVİS ELEMANI
25 PLASTİKÇİLİK
1 PLASTİK İŞLEMECİLİĞİ
26 AHŞAP KAROSERCİLİĞİ
1 AHŞAP KAROSERCİLİĞİ
27 SATIŞ ELEMANLIĞI
1 GİYİM VE GİYİM AKSESUARLARI SATIŞ ELEMANLIĞI
2 MOBİLYA SATIŞ ELEMANLIĞI
3 SAAT, ELEKTRİKLİ ALETLER VE ELEKTRONİK ARAÇLAR SATIŞ ELEMANLIĞI
4 MEYVE VE SEBZE SATIŞ ELEMANLIĞI
5 ŞARKÜTERİ, BAKKAL VE GIDA PAZARLARI SATIŞ ELEMANLIĞI
6 AYAKKABI, DERİ VE YAN ÜRÜNLERİ SATIŞ ELEMANLIĞI
7 İNŞAAT MALZEMELERİ SATIŞ ELEMANLIĞI
8 OTO YEDEK PARÇA SATIŞ ELEMANLIĞI
9 SU VE DENİZ ÜRÜNLERİ SATIŞ ELEMANLIĞI
10 ELEKTRİK VE ELEKTRONİK MALZEMELER SATIŞ ELEMANLIĞI
11 SANAYİ MAKİNELERİ SATIŞ ELEMANLIĞI
12 KIRTASİYE VE KİTAP SATIŞ ELEMANLIĞI
13 TARIM ÜRÜNLERİ SATIŞ ELEMANLIĞI
14 TIBBİ ARAÇLAR VE MALZEMELERİ SATIŞ ELEMANLIĞI

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI KIZ TEKNİK ÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 18. MESLEKÎ EĞİTİM KURULU TOPLANTISINDA 3308 SAYILI MESLEKÎ EĞİTİM KANUNU KAPSAMINA ALINAN MESLEKLER

İLLER MESLEK ALANLARI TOPLAM
Bilgisayarlı Muhasebe Grafik Tasarım İç Mekân Tasarım Kuyumculuk Teknolojisi Mermercilik Teknolojisi Organizasyon Hizmetleri Pazarlama Seyahat Acenteciliği Soğutma ve İklimlendirme Süs Bitkileri
ADANA   X                 1
AFYON         X           1
ANKARA X X       X       X 4
ANTALYA X X                 2
AYDIN   X                 1
BALIKESİR   X                 1
BİLECİK   X                 1
BOLU   X                 1
BURDUR   X                 1
BURSA   X X               2
ÇANAKKALE   X                 1
DENİZLİ X X         X       3
DİYARBAKIR   X                 1
EDİRNE   X                 1
ELAZIĞ   X                 1
ESKİŞEHİR   X                 1
HATAY   X                 1
ISPARTA   X                 1
İLLER MESLEK ALANLARI TOPLAM
Bilgisayarlı Muhasebe Grafik Tasarım İç Mekân Tasarım Kuyumculuk Teknolojisi Mermercilik Teknolojisi Organizasyon Hizmetleri Pazarlama Seyahat Acenteciliği Soğutma ve İklimlendirme Süs Bitkileri
İSTANBUL   X                 1
İZMİR   X       X         2
KAYSERİ   X                 1
KIRKLARELİ   X                 1
KIRŞEHİR               X     1
KOCAELİ   X                 1
KONYA   X                 1
KÜTAHYA   X                 1
MANİSA   X                 1
MUĞLA   X             X   2
NEVŞEHİR   X                 1
ORDU   X                 1
SAKARYA   X                 1
SAMSUN   X                 1
TEKİRDAĞ   X                 1
TRABZON   X                 1
ŞANLIURFA   X                 1
UŞAK   X                 1
ZONGULDAK   X   X             2
KARAMAN   X                 1
BARTIN   X                 1
KARABÜK   X                 1
YALOVA   X                 1
TOPLAM 3 39 1 1 1 2 1 1 1 1 51

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TİCARET VE TURİZM ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 18. MESLEKÎ EĞİTİM KURULU TOPLANTISINDA 3308 SAYILI MESLEKÎ EĞİTİM KANUNU KAPSAMINA ALINAN MESLEKLER

SIRA NO ALAN VE DALLARI
1 MUHASEBE VE FİNANSMAN
1 MUHASEBE
2 BİLGİSAYARLI MUHASEBE
3 BANKACILIK
4 DIŞ TİCARET
5 BORSA HİZMETLERİ
6 KOOPERATİFÇİLİK
2 SİGORTACILIK VE RİSK YÖNETİMİ
1 SİGORTACILIK
2 SİGORTA SATIŞ TEMSİLCİLİĞİ
3 PAZARLAMA
1 SATIŞ YÖNETİMİ
2 REKLÂMCILIK VE HALKLA İLİŞKİLER
3 PERAKENDECİLİK VE MAĞAZA YÖNETİMİ
4 EMLAK KOMİSYONCULUĞU
4 BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK
1 YÖNETİM VE TİCARET SEKRETERLİĞİ
2 HUKUK SEKRETERLİĞİ
3 TIP SEKRETERLİĞİ
4 YÖNETİCİ SEKRETERLİĞİ
5 BÜRO HİZMETLERİ
6 MAHALLİ İDARE
5 BİLGİSAYAR
1 BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI
2 BİLGİSAYAR DONANIMI
3 MASAÜSTÜ YAYINCILIK
SIRA NO ALAN VE DALLARI
6 TURİZM
1 MUTFAK
2 SERVİS
3 KAT HİZMETLERİ
4 SEYAHAT ACENTELİĞİ
7 YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ
1 MUTFAK
2 SERVİS
3 CATERİNG VE ZİYAFET ORGANİZAYONU
8 KONAKLAMA HİZMETLERİ
1 ÖN BÜRO ELEMANLIĞI
2 KAT HİZMETLERİ
3 OTEL İŞLETMECİLİĞİ
4 HOST VE HOSTESLİK
9 SEYAHAT İŞLETMECİLİĞİ
1 SEYAHAT ACENTELİĞİ
2 TUR OPERATÖRLÜĞÜ
10 EĞLENCE HİZMETLERİ
1 ANİMATÖRLÜK
11 GAZETECİLİK
1 GAZETE YAYIMCILIĞI VE DAĞITIMI
2 FOTOĞRAFÇILIK
3 MUHABİRLİK
4 MASAÜSTÜ YAYINCILIK
12 HALKLA İLİŞKİLER TANITIM
1 HALKLA İLİŞKİLER
2 REKLÂMCILIK
13 RADYO SİNEMA VE TELEVİZYON
1 RADYO PROGRAMCILIĞI
2 TELEVİZYON PROGRAMCILIĞI
3 RADYO TELEVİZYON HABERCİLİĞİ
4 SİNEMA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber