Milli Savunma Bakanlığı memuru ile arkadaşı emekli yarbay, bir aşçı kadını paşanın eşi rolüne sokup orduya mal satmak isteyen firmayı 40 bin dolar dolandırdılar.

Haber Giriş : 21 Aralık 2003 07:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Savunma Bakanlığı memuru ile arkadaşı emekli yarbay, bir aşçı kadını paşanın eşi rolüne sokup orduya mal satmak isteyen firmayı 40 bin dolar dolandırdılar.

Dolandırıcılık, Sevinç Yurtseveroğlu adlı kadının bir barda Hüseyin Özcan ile tanışmasıyla başladı. Özcan, Savunma Bakanlığı'nda çalıştığı halde kendisini askeri istihbaratçı olarak tanıtıp Yarbay Erol Yurdakul ile bir firma adına orduya malzeme satışı yaptıklarını anlattı. Özcan, Yurtseveroğlu'na işyerinde aşçı olarak çalışmasını önerdi.

Özcan ve Yurdakul, firmalarında aşçı olarak çalışmaya başlayan Sevinç Yurtseveroğlu'nu, ??İş yaptığımız şirket yöneticileri Ankara'ya geliyor, seni ?paşanın eşi' olarak tanıtacağız. Durumu idare edersen sana prim vereceğiz'' diye ikna ettiler.

Şirket yöneticilerinin Ankara'ya geleceği gün, bir mağazadan özel kıyafet ve ziynet eşyası alınıp saçları kuaförde yaptırılan Yurtseveroğlu, konuklara 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Köksal Karabay'ın eşi Ayten Karabay olarak tanıtıldı.

Sahte paşa eşi Yurtseveroğlu, şirket yöneticileriyle kısa aralıklarla üç kez bir araya gelerek ??eşinin mal alımları konusunda yardımcı olacağı'' sözünü verdi. Dördüncü buluşmada şirket yöneticileri, 1 milyon dolar bedelli ihale için, sarı zarf içerisinde bulunan 40 bin doları rüşvet olarak sahte paşa eşine verdiler.

Parayı alan Özcan, daha sonra 2500 doları, ??sahte paşa eşi'' rolü oynayan Yurtseveroğlu'na verdi. Aradan aylar geçmesine rağmen istenen ihale gerçekleşmeyince şirket yöneticileri, Hüseyin Özcan ve Erol Yurdakul'dan verdikleri parayı geri istediler. Olay 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Köksal Karabay'ın kulağına kadar gitti. Durum polise bildirilip sanıklar takibe alınarak yakalandı. ??Unvan gaspı'' ve ??dolandırıcılık'' suçlarından savcılığa çıkarılan sanıklar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldır.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber