Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma birincisi Bolu'dan...

Kuran kursu usta öğreticileri arasında yapılan en güzel kuran okuma yarışmasında Türkiye Finalı Yozgatta yapıldı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Temmuz 2013 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma birincisi Bolu'dan...

Kadın Kur'an kursu usta öğreticileri arasında yapılan Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Türkiye finali Yozgat'ta yapıldı.

Yozgat Tarihi Çapanoğlu Büyük Cami'de düzenlenen yarışmada Kur'an kursu öğreticileri, Kur'an-ı Kerim'i en güzel okumak için yarıştı. Yarışmaya vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Gaziantep, Ordu, Kahramanmaraş, Ardahan, Kayseri, Kocaeli, Muğla, Zonguldak, Bingöl ve İstanbul olmak üzere, toplam 10 bölgeden katılan ve bölgelerinde birinci olan Kur'an öğreticilerinin Kur'an ziyafetini vatandaşlar beğeniyle dinledi.

Yarışmada, Kur'an kursu öğreticileri Kur'an-ı Kerim'den belirlenen sure ve ayetleri okuyarak, jüri üyelerinden tam puan almak için Kur'an'ı en güzel şekilde okumaya gayret etti. Yozgat İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, yaptığı konuşmada, Ramazan ayı öncesi böyle bir yarışmanın Yozgat'ta yapılmasının gönüllere ve hanelere bereket olacağını belirterek, yarışmacıları tebrik etti. Yarışmanın birincisi Bolu'da Pembe Ulaş Camii Kur'an Kursu öğreticisi olarak görev yapan Hatice Büşra Türkan Çiftçi, birinciliğin kendisi için sürpriz olduğunu ifade ederek, "Ben çok şaşırdım, kendimi birinciliğe yakıştırmıyordum. Çünkü diğer arkadaşlarım da çok güzel okudular. Rabbimizin rızasına erebildiysek bizim için en büyük ödül bu zaten. Duyguluyuz tabi mutluyuz, gururluyuz, şükrediyoruz." dedi.


Yarışma sonunda, Zonguldak bölgesinden katılan ve Bolu'da Pembe Ulaş Camii Kur'an Kursu öğreticisi olarak görev yapan Hatice Büşra Türkan Çiftçi birinci, Kocaeli bölgesinden Bursa Osmangazi'de Tuna Kur'an Kursu'nda öğretici olarak görev yapan Merve Yıldırım ikinci, Muğla Bölgesi'nden İzmir Karşıyaka Yunus Emre Kız Kur'an Kursu öğreticisi Esra Yıldız üçüncü oldu. Yarışmada, dereceye girenler altın ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber